Pratite nas preko:
Zvezda
Rukovodstvo Zvezde (Foto: NM press)

ABA liga

Oglasila se zadarska policija: Privedena dva napadača na čelnike Zvezde

Povodom dva odvojena napada u Zadru na osobe iz delegacije KK Crvena zvezda, zadarska policija saopštila je kasno sinoć da se u njenim prostorijama nalaze se dve osobe koje se dovode u vezu s ovim događajima.

U subotu oko 20 sati policijski službenici Policijske uprave zadarske primili su dojave za dva događaja, koji se dovode u vezu s održavanjem današnjeg sportskog takmičenja u Zadru (utakmice ABA lige).

– U toku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica ovih događaja. U prostorijama policije nalaze se dve osobe koje se dovode u vezu s ovim događajima. Po završetku kriminalističkog istraživanja, policija će pravovremeno obavestiti javnost – navedeno je u saopštenju.

SOCCERBET KVOTE ZA MEČ ZADAR – CRVENA ZVEZDA

Zvezda tražila hitnu reakciju

KK Crvena zvezda prethodno je saopštila da su tokom subote uveče u dva odvojena incidenta u Zadru bez ikakvog razloga napadnuti član UO njenog kluba, zajedno s još jednim prijateljem kluba koji je bio u društvu, kao i dva člana novinarske ekipe koja je sa delegacijom stigla iz Barselone.

Kako je navedeno, svi su u napadu od strane brojnih maskiranih huligana pretučeni i tom prilikom doživeli su ozbiljne povrede.

– Kao klub zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa, na prvom mestu hrvatske policije i službi bezbednosti kao i privođenje napadača, jer je neverovatno da se napadaju ljudi koji su u Zadar stigli kao deo delegacije našega kluba, koji nisu imali nikakva obeležja našeg kluba na sebi, niti su na bilo koji način provocirali bilo koga.

Hrvatski navijači; Foto: MN Press

ABA liga: Igra se s publikom

Saopštenjem se oglasila i ABA liga koja je osudila napad na čelnike Zvezde i navela da će se meč igrati u dogovorenom terminu sa publikom, iako je Zvezda tražila praznu dvoranu.

– Kroz komunikaciju sa klubovima i drugim bezbednosnim faktorima, ABA liga učiniće sve da utakmica 7. kola između Zadra i Crvene zvezde prođe bez ijednog incidenta i da svi još jednom pokažemo da se radi o izolovanom slučaju, koji baca senku na sve postulate ABA liga. Uvereni smo da ćemo zajedno pobediti u ovoj borbi i da će, kao i do sada, ABA liga nastaviti da povezuje, a ne deli ljude.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga