Pratite nas preko:
Navijači Izraela; Foto: MN Press

Fudbal

Selektor Izraela gestom usred Prištine razbesneo Srbe: Morao da reaguje ambasador i “ispegla” stvar!

Veliku prašinu podigao je meč između tzv. Kosova i Izraela u Prištini, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. U pitanju je odloženi meč, prvobitno planiran za 15. oktobar, koji tada nije mogao da se odigra zbog rata na Bliskom istoku. Ali, i sada, mesec dana kasnije – uzburkao je strasti na svim meridijanima.

Nakon što je Omri Glazer branio za Izraelce u Prištini, iako se Crvena zvezda tome protivila zbog njegove bezbednosti, izraelski igrači i himna izviždani su tokom intoniranja iste. Budući da je poznato da u Prištini podržavaju Palestinu, Izraelci su gestikulirali “pola srca” i time dali podršku sunarodnicima koje je zarobio Hamas. Poslali su poruku da srce nije celo sve dok se oni ne vrate kući.

Ali, ni to nije bilo dovoljno selektoru Izraela Alonu Hazanu. Pa je “pobrkao lončiće” i svojim gestom otišao u suprotnom pravcu, te razbesneo Srbe.

– Veoma smo ponosni što smo ovde na Kosovu. Znam da ste imali istu situaciju kao i mi u prošlosti. Nadam se da će u budućnosti vaš narod i naš narod živeti u mnogo boljem i mirnijem svetu . izjavio je Alon Hazan, selektor Izraela, na tlu južne srpske pokrajine.

Zbog ove izjave, veliku prašinu morao je da koliko-toliko smiri Jahal Vilan, ambasador Izraela u Beogradu. On se oglasio iole nekako “ispeglao” stvari.

– Želeo bih da žestoko demantujem reči selektora fudbalske reprezentacije Izraela i da ponovo potvrdim duboko poštovanje Izraela prema Srbiji i srpskom narodu. Srbija se pokazala kao pravi prijatelj i to još jednom u ovim izazovnim vremenima, posebno u oblasti sporta, pošto je Beograd postao dom tri naša košarkaška tima! Hvala Srbijo – napisao je Vilan.

Zahavi “napljuvao” stadion

Posle utakmice u kojoj je Izrael doživeo poraz koji ga je doveo u tešku situaciju za plasman na EURO, golgeter Eran Zahavi je stadion “Fadilj Vokri” u Prištini nazvao “svinjcem”.

– Ovo je više bio svinjac, nego fudbalski teren. Znali smo da će neće biti lako u bilo kakvoj situaciji i nismo uzeli bodove. Daćemo sve od sebe protiv Rumunije i Švajcarske, šanse nam se nisu promenile. Ovde nije bilo fudbala. Mi smo navikli na normalne uslove. Bilo je teško pokazati jednostavne stvari. Nije da je rival odigrao grandiozno – izjavio je napadač koji se vratio u reprezentaciju kako bi pomogao u ovim mečevima.

Izrael već u sredu igra protiv Švajcarske na neutralnom terenu. Kvote za taj meč pogledajte OVDE.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal