Pratite nas preko:
Nenad Lalatović; Foto: MN Press

Fudbal

Nova smena trenera u Superligi Srbije otvorila vrata za povratak Nenada Lalatovića

Na sastanku održanom u ponedeljak uveče, Fudbalski klub Spartak i trener Aleksandar Keržakov sporazumo su raskinuli ugovor. Do razlaza je došlo nakon serije loših rezultata subotičkog superligaša. Ipak, kako je navedeno na zvaničnom sajtu, dve strane su se razišle u prijateljskom tonu, sa ciljem da se pronađe način za izlazak iz rezultatske krize.

Spartak u poslednjih mesec dana ne zna za pobedu, a usput je ispao iz Kupa Srbije od drugoligaša Grafičara. Ukupna gol-razlika na poslednjih pet utakmica iznosi 2:11. U poslednjem meču, prethodnog vikenda, “golubovi” su poraženi od Javora sa 2:0.

Obostrani zaključak je bio da bi promena unutar stručnog štaba, u ovom trenutku, bila najbolje rešenje za klub. Ovim povodom oglasio se i predsednik kluba Nikola Simović.

– Fudbalski klub Spartak i šef stručnog štaba Aleksandar Keržakov, sporazumno su raskinuli ugovor. Desio se pad u poslednjih nekoliko utakmica i tim je upao u krizu iz koje nije uspeo da se izvuče, neke kockice se nisu složile nakon čega su došli i lošiji rezultati. Aleksandar je izvandredan čovek i trener i ovim putem mu se lično zahvaljujem na svemu učinjenom. Svima u klubu nam je drago što smo sarađivali sa svetskom fudbalskom legendom i žao nam je što saradnja nije potrajala duže. Želim mu puno sreće u nastavku karijere – rekao je Simović.

Povratak “otpisanog”

Ova smena je širom otvorila vrata Nenadu Lalatoviću da se vrati u srpski fudbal. Već nekoliko dana unazad se spominje da bi mogao da preuzme Spartak, a sada je otklonjena i poslednja prepreka na putu ka tome.

Kada će se to desiti, ostaje da vidimo. Ali, prema pisanju beogradskih medija, promocija je već na vidiku. Lalatoviću će Spartak biti, jubilarni, 10. tim u Superligi Srbije. Da li je potrebno reći da je po tome rekorder srpskog fudbala?

Tokom trenerske karijere vodio je Srem, Proleter (NS), Napredak, Voždovac, Crvenu zvezdu, Borac (Čačak), Vojvodinu, Čukarički, Radnički (Niš), Al Batin, Radnički (KK), Borac (BL) i Mladost GAT. Poslednji angažman imao je u ukrajinskoj Zorji.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal