Pratite nas preko:
kAZINS
Foto: MN Press

NBA

Kazins blizu potpisa ugovora, odlazi daleko od svih

Slobodni agent Demarkus Kazins (33 godine, 208 cm) veome je blizu nastavka karijere u Kini.

Kako prenosi Basketnews, četvorostruki NBA Ol-star stigao je u drugu najmnogoljudniju zemlju, nakon čega su se intenzivirali razgovori o transferu.

U aprilu ove godine Kazins je potpisao kratkoročni ugovor u Portoriku, gde je igrao za Guainabo Mets. Centar je prosečno beležio 20,4 poena, 11,0 skokova i 4,5 asistencija po utakmici.

Kazinsovo poslednje NBA iskustvo bilo je sa Denverom u sezoni 2021/2022. Prosek u 31 utakmici bioje 9,0 poena i 5,5 skokova.

Kazins je najbolje igre pružio u Sakramento Kingsima. Potom je igrao i za Nju Orleans Pelikanse, Golden Stejt Voriorse, Hjuston Roketse, Los Anđeles Kliperse, Milvoki Bakse i pomenute Denver Nagetse.

Ostaće upisano da je možda mogao više u karijeri, ali da mu je karakter stao na put tome.

Uostalom, patim se i njegov sukob sa Vlade Divcem.

– Šta bih promijenio u karijeri? Preskočio bih probu u Sakramentu pre drafta. Šta su oni učinili za mene osim što su na draftu rekli moje ime? Dao sam im mnogo više nego oni meni. Bio sam tamo sedam godina, a imao sam dva vlasnika, tri generalna menadžera i sedam trenera. Šta više treba da kažem? – kazao je svojevremeno centar i dodao:

– Divac je u Kući slavnih. Pogledajte statistike iz njegove karijere, a pogledajte moje. Neka ostane na tome – rekao je Kazins

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

NBA