Pratite nas preko:
FILE - Brazil's Neymar waves to fans during a training session in Cuiaba, Brazil, Tuesday, Oct. 10, 2023. Armed robbers entered the home of Brazilian soccer star Neymar's wife's parents and took the older couple hostage early Tuesday, Nov. 7, Neymar's wife, Bruna Biancardi, wrote on her verified Instagram account.(AP Photo/Andre Penner, File)
Foto: Beta/AP Photo/Andre Penner,

Fudbal

Nejmar kao da je učio od poslodavaca sa ovih prostora. Davao keš “na ruke”, sad ga tuže za 368.000 evra

Nije baš redak slučaj da se na prostorima bivše Jugoslavije radnici zapošljavaju na crno i platu daju “na ruke”, a izgleda da ni Nejmar nije bio imun slične mahinacije.

Kako navodI Le Parisien, 35-godišnja žena koja je radila u Nejmarovoj vili u Buživalu, podnela je žalbu na neprikladne uslove rada.

Majka četvoro dece radila je za bivšeg igrača PSŽ-a skoro dve godine (od januara 2021. do oktobra 2022.) bez zvanične prijave. Od fudbalera potražuje 368.000 evra.

Brazilka, koja je primala platu “na ruke”, prijavila je da joj je Nejmar odredio „pakleni raspored rada, neplaćanje prekovremenog rada, nedostatak plaćenog odmora i lekarskog osiguranja“. Takođe je bila primorana da radi dok je bila trudna i uzela je odsustvo samo dve nedelje pre porođaja.

Žena je u junu pokušala da postigne sporazum sa Nejmarom tako što mu je poslala preporučeno pismo, koje je na kraju ostalo bez odgovora. Prema Dej Krespu, jednom od predstavnika napadača Al-Hilala, igrač nije bio ni obavešten o ovom pismu.

– Nadamo se da će pravda pobediti ovu majku u izuzetno teškoj situaciji i da će jednostavno dobiti novac koji je trebalo da dobije da je normalno radila – saopštila je advokatska kancelarija STAS & Associes.

Podsetimo, Nejmar već neko vreme ne igra zbog povrede, a ovo je samo još jedna loša vest za njega u 2023. godini.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal