Pratite nas preko:
Obradović nizini
Foto: MN Press

Evroliga

Obradović: Nije normalno da uvek budu svi na visini, ali nije ni da budu na “nizini”

Trebalo je vremena, rival je bio žilav, zona prilično teška za probijanje, ali… Uspeo je Željko Obradović posle poluvremena da natera igrače da odigraju mnogo bolje u drugom delu i zasluženo pobede. Naglasio je da razume umor igrača, ali ne i da budu na “nizini” zadatka zbog toga.

– Igrali smo bolje u drugom delu. Pametnije u odbrani i pametnije reagovali na zonu – kazao je Obradović na početku.

“KADA SE LJUTIM, LJUTIM SE ZA NJIHOVO DOBRO”

Ljutili ste se na igrače. Da li je moguće u ovom rasporedu kada su mečevi non-stop da svaki igrač bude na visini zadatka?

– Nije normalno da budu stalno, ali nije normalno ni da budu na “nizini”. Ovo je igra koncentrracije i ovde ponavljaš stvari da bi uticao na njih. Svaka moja reakcija na meču je da pomognem igraču i timu. Zato sam trener. Ako to izgleda kao ljutnja, okej. Nikad nije problem kada neko šutne i promaši ili kada neki dobar napadač na dobroj odbrani koš. Problem je kada se ne igra odbrana – kazao je Obradović i dodao:

– I u drugom su oni imali zonu pa smo igrali neuporedivo bolje. Bolji protok lopte i rasterećivanje napada, oni ne mogu da trče i da ti daju koš na taj način. Oni su tim koji zna kako igra i uvek su opasni. Sve se to zna. Kada prime koš oni odmah trče. To mora da se kontroliše. Jeste naporno, ali to je život. Balša je i dalje van tima, Smailagić je imao probleme pred Minhen, sada nije mogao da trenira. Povraća, bolovi… Kako ćemo u Ljubljanu… Nemam pojma.

BRUNO POMAŽE I TEK ĆE POMAGATI

Koliko ste zadovoljni organizacijom igre plejeve?

– Bilo je mnogo bolje u drugom delu. Jeste bilo i momenata u prvom kada smo stali i igrali pametno. Pet prodora i šut u prvom je nešto što smo vežbali. Nema veze što nije ušla lopta, to smo vežbali, ušlo je u drugom.

Kaboklo?

– Korektan za kratak period koliko je sa nama. Biće dobro. Ima nekih stvari koje mu se trudimo da pomognemo oko taktike i igre u odbrani i napade. Svodimo napade na prosto da bi i on mogao da ukopča. Dobar je dečko, svi su ga prihvatili. Pomaže i pomagaće.

Navijači?

– Zahvalio bih se i navijačima. Ispunili su skoro do kraja. Nosili su ekipu, sve ovo ima smisla samo sa njima. Nadam se da ćemo nastaviti da se borimo za njih.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga