Pratite nas preko:
Aleks Ferguson (Foto: Printescreen/Twitter/@WHR)

Ostalo

Ni titule s Junajtedom nije ovako slavio: Fergijev konj osvojio pola miliona funti, Škot skakao od sreće (VIDEO)

Legendarni Ser Aleks Ferguson opisao je uzbudljivi trijumf svog konja “Spirit Densera” na trci u Bahreinu kao vrhunac svog života kada je ovaj sport u pitanju, pošto je njegov konj zaradio nagradu od pola miliona funti.

Treniran od strane Ričarde Fejia i sa džokejom Ojizinom Orom u sedlu, “Spirit Denser” je ostvario fantastičnu pobedu ispred favorizovanih grla “Israr” i “Point Lonsdejl”, na Internacionalnom trofeju Bahreina.

Nekadašnji menadžer Mančester junajteda već nedelju dana se nalazi u ovoj zemlji, a i pre trke bio je uzbuđen zbog samog učešća “Spirit Densera” na ovoj smotri najbržih svetskih konja.

Ima još nekoliko grla u vlasništvu

Legendarni 81-godišnji trener, koji ima još nekoliko poznatih grla u svom vlasništvu, nije mogao da suzdrži emocije zbog trijumfa svog ljubimca.

Inače, Ferguson je nekada bio suvlasnik i “Stene Gibraltara”, grla koje je trijumfovalo u nekoliko velikih trka, uključujući one iz 2002. godine.

Ipak, veruje se da je ova pobeda “Spirit Densera” najvažnija u njegovom životu i iznad svih do sada, jer je konj stoprocentno u njegovom vlasništvu.

Najlepši dan u životu

– Ovo je bez sumnje najlepši dan u mom životu kada su konjske trke u pitanju. Bio sam zabrinut dok sam gledao trku, mnogo se kvalitetnih grla ovde takmičilo, a mi smo samo jedna obična mala štala iz Jorkšira – otkrio je Ferguson.

Presrećan je izdanjem “Spirit Densera”, posebno lakoćom sa kojom je slavio.

– Fantastično je istrčao. Kada je izbio na čelo, Džed Mejson je skočio na mene. Samo sam se molio da prođe prvi preko linije, a on je lako pobedio – zaključio je Ser Aleks.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Ostalo