Pratite nas preko:
masija
Foto: Beta (AP Photo/Vincent Thian)

Ostalo

Italijan osvojio titulu u Kataru: Prljavi potezi obeležili trku

Vozač Leoparda Đaume Masija osvojio je titulu šampiona sveta u Moto3 kategoriji trku pre kraja sezone zahvaljujući trijumfu na Velikoj nagradi Katara.

Mladi Španac je na stazi “Losail“ upisao četvrtu pobedu ove sezone, a pošto je njegov glavni rival Ajumu Sasaki bio šesti, pred poslednju trku ima nedostižnih 28 bodova. Na taj način, Masija je svom timu doneo četvrtu titulu u istoriji, posle onih koje su osvojili Deni Kent, Đoan Mir i Lorenco dala Porta.

Španski motociklista je u Kataru slavio sa 68 hiljaditinki prednosti u odnosu na Davida Alonsa iz Gasgas Aspara, dok je na trećoj poziciji bio vozač Red Bul KTM Ajo tima Deniz Ondžu, koji je bio desetinku dalje.

Agresivna trka

U centru pažnje tokom trke u Kataru bio je duel između Masije i Sasakija, koji je obeležila izuzetno agresivna taktika Španca. U dva navrata Masija je terao Japanca da se uspravi. Zbog čega je dobio upozorenje da će biti kažnjen ako to još jednom učini, ali je na kraju sličan potez izveo njegov timski kolega Adrijan Fernandes. U ključnim trenucima je tako Sasaki ostao bez nekoliko pozicija i bez mogućnosti da dođe do podijuma, što bi u slučaju Masijine pobede odložilo odluku o šampionu za Valensiju

S druge strane, Španac je od opomene do kraja trke vozio maestralno i na kraju je zasluženo slavio, a borba za trijumf svela se na foto-finiš. Masija je tada uspeo da se zadrži ispred Alonsa i Ondžua, koji se sjajno probio posle dve kazne dugog kruga koje je dobio zbog preranog starta. Najbolju među ostalima bio je Rikardo Rosi, ispred Viktora Peresa, Sasakija i Matea Bertelea, dok su se u top10 našli i Kaito Toba, Danijel Olgado i Kolin Fejer.

Svetski šampionat se završava naredne nedelje trkom za Veliku nagradu Valensije

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Ostalo