Pratite nas preko:
Embid NBA
Foto: Beta (AP Photo/Duane Burleson)

Fantasy

NBA Daily fantazi: Embidova dominacija se nastavlja, Detroit protiv istorije

Veče za nama sa šest, i veče pred nama sa devet mečeva u NBA ligi zatvara četvrtu nedelju od 24. u NBA ligi.

SoccerBet danas, pored dnevne ponude kao i svakog dana, daje i “Sunday Early Event” rani časovni izazov sa tri meča Istočne konferencije između Bruklina i Filadelfije, Toronta i Detroita, i Indiane i Orlanda. Kao poseban specijalni meč, izdvaja se susret između Los Anđeles Lejkersa i Hjustona.

Sunday Early Event

Bruklin protiv Filadelfije

Status povreda – kod Filadelfije je Keli Ubri out, kod Bruklina Kem Tomas i Ben Simons out, a Denis Smit Junior je na “game-time decision” (GTD).

Filadelfija je prekinula niz od dva poraza pobedom nad Atlantom. Ta mala crna serija ih je spustila na treće mesto na tabeli. Embid igra odlično, vodeći kao prvi strelac sa impresivnim brojkama. Međutim, ima i najviše izgubljenih lopti po meču još od svoje ruki sezone – 3.8 i samo 31% za tri poena.

Sa druge strane, Bruklin je veoma nezgodna ekipa, ma u kom sastavu da je, jer ih prate povrede od početka sezone. Atipični su jer gotovo svako može da preuzme ulogu lidera. Mikel Bridžis je u dobrom ritmu, i u poslednja tri meča postiže preko 20 poena u proseku. Da li je to zbog izostanka Kema Tomasa ili se Mikel raspucao, pokazaće ostatak sezone.

Džejson Tejtum, Boston Seltiks - Filadelfija 76ers
Foto: Beta/AP Photo/Mary Schwalm

Toronto protiv Detroita

Status povreda – kod Toronta su Tedijus Jang i Kristijan Koloko out, dok je ODži Enunobi na “game-time decision” (GTD) statusu. Kod Detroita su Bojan Bogdanović, Dželen Duren, Džo Heris i Monti Moris out, dok su Kilijan Hejs i Ajzeja Livers na GTD statusu. Toronto prosto mora da iskoristi ovaj loš niz Detroita od deset poraza za redom i završi seriju mečeva kod kuće pobedom.

Tim našeg Darka Rajakovića je prošle sezone dobio sva četiri meča, od kojih tri vrlo tesnim rezultatom. Kejd Kaningem predvodi ovu ekipu po poenima i kao lider na terenu. Ali on takođe ima skoro pet izgubljenih lopti po meču, uz jako loš šut za tri poena od 29.6%. Ovo je duel četvrtog i šestog najgoreg napada u ligi, pa budite oprezni oko odabira fantazi igrača.

Detroit Pistons center Isaiah Stewart (28) drives as Chicago Bulls center Nikola Vucevic (9) defends during the first half of an NBA basketball game, Saturday, Oct. 28, 2023, in Detroit. (AP Photo/Carlos Osorio)
Foto: Beta/AP Photo/Carlos Osorio

Indijana protiv Orlanda

Status povreda – kod Indijane Nemhard je out, dok su kod Orlanda Vendel Karter junior i Markel Fulc out, a Džalen Sags je na “game-time decision” (GTD).

Indijana sjajno igra na startu sezone. Odmorni su i dolaze iz pobede protiv Filadelfije, a na noge im dolazi Orlando koji se traži. Gotovo svi u Indijani deluju dobro, pre svega Haliburton, koji predvodi ligu asistencijama sa 12.5 po meču. Džo Ingls bi trebalo da iskoristi ove povrede i kao jeftinija opcija donese više poena na fantaziju po projektovanim minutima i šutevima.

Kod Indijane biramo Majlsa Tarnera, jer streč petica ima prednosti nad oba centra Orlanda koje redovno napadamo u fantazi meč-upovima. Dosta dobrih 39,6% za tri poena, 1,7 blokada po meču, ali samo 7,5 skokova, što govori pre svega o preciznosti ekipe u visokom procentu. Zato je Indijana jedna od najboljih ofanzivnih ekipa, ali i jedna od najgorih defanzivnih u ligi, što je poslastica za fantazi igrače.

Orlando Magic's Franz Wagner shoots against Atlanta Hawks' Johnson Jalen, during the first half of an NBA basketball game, at the Mexico Arena in Mexico City, Thursday, Nov. 9, 2023. (AP Photo/Eduardo Verdugo)
Foto: Beta/AP Photo/Eduardo Verdugo
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy