Pratite nas preko:
Atlanta Hawks' Bogdan Bogdanovic, left, and Philadelphia 76ers' Kelly Oubre Jr., right, chase after the ball during the second half of a preseason NBA basketball game, Friday, Oct. 20, 2023, in Philadelphia. (AP Photo/Chris Szagola)
Foto: Beta/AP Photo/Chris Szagola

Fantasy

NBA Daily fantazi: Zicer za Finiks, Bogdan i Atlanta napadaju najveće iznenađenje NBA


Drugi dan petog vikenda je pred nama, a u njemu pet mečeva koji se igraju unutar NBA kupa.

Takođe, tu je i SoccerBet dnevna ponuda, kod je u zasebnom izazovu dana, a među mečevima se ističe susret između Juta Džeza i Los Anđeles Lejkersa.

Orlando protiv Toronta

Izostanci – Vendel Karter Junior i Markel Fulc su van stroja kod Orlanda, dok su van stroja kod Toronta Tedijs Jang i Kristijan Koloko.

Orlando želi da zabeleži četvrtu pobedu, dok Toronto želi da izjednači skor na 7/7 i uđe u zonu plej-ofa, s obzirom na male šanse za osvajanje kupa ove sezone. Vratio se Džalen Sags prošle utakmice i odlično iskoristio svoj prostor u nedostatku Markela Fulca u korišćenju lopte. Za samo 18 minuta imao je 18 poena, tri skoka i jednu asistenciju uz šut iz igre 6/8 i slobodna bacanja 5/6.

Večeras se očekuje po projekciji veća minutaža i samim tim više šuteva na već slabiju spoljnu liniju Toronta I on je naš izbor za dnevni izazov.

Orlando Magic's Franz Wagner looks to shoot against the Atlanta Hawks' Hunter De'Andre, during the first half of an NBA basketball game, at the Mexico Arena in Mexico City, Thursday, Nov. 9, 2023. (AP Photo/Eduardo Verdugo)
Foto: Beta/AP Photo/Eduardo Verdugo

Atlanta protiv Indiane

Izostanci – kod Atlante nema ArDžeja Griffina, dok kod Indiane nije dostupan Nemhard.

Atlanta ima raspored od četiri uzastopna meča kod kuće, ali prva dva meča su izgubili od Njujorka i Filadelfije. Pobedom nad Indianom bi se izjednačili na isti skor i približili zoni plej-ofa. Indiana dolazi iz poraza protiv Orlanda.

Inače, prvi napad NBA lige sa 125.7 poena po meču garantuje fantazi poene. U ovom meču treba razmotriti Majlsa Turnera jer je “strech petica” koja izvlači centra, dok je Klint Kapela klasičan reketaš. Malo je bolja situacija s Okongvuom kao rezervnim centrom, ali on nema telo da isprati bivšeg centra američke reprezentacije.

Atlanta Hawks head coach Quin Snyder, left, speaks to guard Bogdan Bogdanovic (13) during the first half of a preseason NBA basketball game against the New Orleans Pelicans, Saturday, Oct. 14, 2022, in College Park, Ga. (AP Photo/Hakim Wright Sr.)
Foto: Beta/AP Photo/Hakim Wright Sr.

Filadelfija protiv Klivlenda

Izostanci – Keli Ubre će biti out posle saobraćajne nesreće, dok kod Klivlenda fale Riki Rubio, koji se bori sa depresijom, Donovan Mičel, Ajzek Okoro, a status Krisa Leverta je na GTD.

Filadelfija je vezala dve, a Klivlend tri pobede. Čini se da zbog izostanaka Filadelfija ima bolje šanse u tradicionalno hladnoj Wells Fargo dvorani. Sve se poklopilo s povratkom Garlada i Alena i izostankom Mičela, što je dovelo dobre serije Kavalirsa.

Alen kao još jedno telo i dobar defanzivac će značiti protiv sjajnog Embida. Kreig Porter je neko ko koristi sjajno minute i treba ga razmotriti za ovaj meč. Poslednji je završio sa 21 poenom uz četiri skoka i asistencije za 25 minuta, uz dve ukradene i jednu blokadu.

Embid NBA
Foto: Beta (AP Photo/Duane Burleson)

Finiks protiv Portlanda

Izostanci – kod domaćina nema Bredli Bila, Jute Vatanabea i Dejona Lija, a kod gostiju od ranije su Skot Henderson i Anferni Simons, dok je nakon nekoliko mečeva pauze zbog izvrtanja zgloba upitan Malkolm Brogdon.

Zicer situacija za Finiks zbog silnih povreda spoljne linije Portlanda, sjajna prilika da vežu četvrtu pobedu i istovremeno Portandu prirede osmi vezani poraz. Ove sezone ima dovoljno dobrih fantazi opcija, pre svega jeftiniji je Skajler Majs, koji odlično koristi prostor koji mu se otvorio i beleži 8.6 poena, 1.8 skokova i 5 asistencija po meču.

Ovo je prosek sezone, a statistika mu je mnogo bolja od kako je usamljen u spoljnoj liniji.Top of Form S druge strane, Devin Buker će sigurno iskazivati slabosti u rosteru Portlanda i instinktivno pucati svaki put kada mu se ukaže prilika.Top of Form

KOSARKA - WORLD BASKET 2010 - KEVIN DURANT - Kevin Durent, kosarkas USA, na utakmici protiv Angole. Istanbul, 06.09.2010. photo:N.Parausic
Foto: MN press/N. Paraušić

Los Anđeles Lejkersi protiv Jute

Izostanci – Džeret Vanderbilt i Gejb Vinset su out, dok su čini se na večnom GTD statusu Entoni Dejvis i Lebron Džejms. Kod Jute je samo odsutan Volker Kesler.

Juta je za sada pobedila samo timove sa Zapada, mada je protiv njih mnogo više i igrala, posebno one slabije, kao ranjeni Portland i još ranjeniji Memfis dva puta. Ipak, dobili su i Los Anđeles Kliperse na startu koji su isto tada bili jako loši I to govori o kapacitetu Jute.

Lejkersi igraju promenljivo, a na pogon neverovatnog Lebrona Džejmsa. Taman pomislimo da sledi pad, on u ovoj svojoj 21. sezoni beleži 26.4 poena, 8.2 skoka i 6.5 asistencija po meču, uz 1.7 ukradenih lopti. Nerealne brojke za čoveka koji uskoro puni 39 godina, zato i jeste jedan od najvećih ikada. S obzirom na defanzivne sposobnosti ekipe Juta, verujemo da će ovaj meč poslužiti za još poboljšanje statistike.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy