Pratite nas preko:
Dejvis kup
Foto: Beta(AP Photo/Manu Fernandez)

Tenis

Veliko iznenađenje u Malagi: Branilac Dejvis kup trofeja ispao od Finske

Teniska reprezentacija Finske prvi je polufinalista Dejvis kupa, pošto su u prvom četvrtfinalnom duelu u završnici takmičenja u Malagi savladali branioca trofeja Kanadu.

Evropska selekcija je bila bolja sa 2:1, a odlučujući poen ostvarila je u dublu i sada čeka boljeg iz duela Češka – Australija.

Prvo su se na terenu u Malagi našli Miloš Raonić i Patrik Kaukovalta. Nekada treći teniser sveta je trijumfovao sa 6:3, 7:5. Bio je dominantan 32-godišnjak, to se najbolje moglo videti u tome da rivalu nije dozvolio nijednu brejk loptu.

Miloš raonić
Foto: Beta (AP Photo/Manu Fernandez)

Posle Raonića potop!

Posle njih drugi meč su igrali Gabrijel Dialo i Oto Virtanen. Finska je uspela da dođe do izjednačenja, pošto je 171. igrač planete pobedio sa 6:4, 7:5.

Nakon tog susreta bilo je jasno da će dublovi biti ti koji će odlučiti putnika u polufinale. Kanada je u tom duelu na teren poslala Aleksisa Galarnoa i Vaseka Pospišila, dok su za Finsku igrali Hari Heliovara i Oto Virtanen.

Prednost selekcije Jarka Nieminena bila je u Heliovari koji isključivo igra dubl i zauzima 29. mesto na ATP listi u konkurenciji parova. Evropska reprezentacija je to iskoristila i pobedila sa 7:5, 6:3, te je tako eliminisala ekipu koju je sa klupe predvodio Frank Dančević.

Poslednja dva četvrtfinala igraće se u četvrtak, kad se sastaju Italija – Holandija i Srbija – Velika Britanija.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Tenis