Pratite nas preko:
Serbia's Novak Djokovic returns the ball to Denmark's Holger Rune during their quarterfinal match of the Paris Masters tennis tournament, at the Accor Arena in Paris, Friday, Nov. 3, 2023. (AP Photo/Michel Euler)

Đoković

Misterija reketa Novaka Đokovića: Koliko košta, kako se održava i zašto mu niko nema pristup

Novak Đoković je pokorio Pariz i Torino i stavio tačku na još jednu izvrsnu sezonu. Mnogo je faktora koji ga svrstavaju u najbolje igrače u istoriji ove igre, a jedan od njih je i reket kojim pobeđuje protivnike, a koji ima specijalan tretman.

Ne bi se ova tema nametnula ovih dana da o Novakovom reketu tokom završnog Mastersa u Torinu nije pričao Marko Rosani, profesionalni španer, čovek koji skoro 40 godina zateže žice na reketima profesionalaca na velikim turnirima.

– Ne španujemo rekete Đokoviću jer on sam ima privatnu stranu firmu koja se bavi time. Tokom godina imao sam priliku da mu španujem rekete na drugim takmičenjima, poput Vimbldona i shvatim da je njegov personalizovan. Dosta toga je neobičnog na njemu, definitivno se radio o jednom od najčudnijih reketa koje ćete videti kod igrača – otkrio je Rosani.

Noletov reket od 750 evra

Novak Đoković ne krije da od 2009. i juniorskih dana najradije koristi rekete austrijske kompanije HEAD.

Iako zvanično reklamira HEAD Graphene Auxetic Speed Pro reket, na mečevima na kojima igra, Srbin koristi HEAD PT 346.1 pro stock reket koji je težak 340 grama i ima nekoliko tajnih elemenata. Podseća na stari Liquidmetal Radical Pro reket, a košta nešto više od 750 evra.

Novak Đoković na meču osmine finala US opena protiv Borne Goje
Foto: Beta/AP Photo/John Minchillo

Đoković je čak i tokom privremenog sponzorstva sa američkom kompanijom Vilson zadržao ljubav prema HEAD reketima. Tokom kratke, ali bogate saradnje sa firmom iz Čikaga, Nole je koristio H22 pro stock reket koji je u suštini klon iz HEAD Radical MP kalupa.

Komšija Englez zadužen za žice

Đoković na reketu koristi Babolat Natural Gut Mains i Luxilon ALU Power Crosses žice koje se španuju u šablonu 18×19. Za španovanje Novakovih reketa je zadužen Englez Niki Roen, nekadašnji teniski profesionalac koji živi u Marbelji, gde se specijalizovao za ovaj posao.

SOCCERBET KVOTE ZA DEJVIS KUP MEČ SRBIJA – VELIKA BRITANIJA

Novakov komšija je sarađivao tokom karijere sa Rodžerom Federerom, Garbinje Muruguzom, Eženi Bušar, Endijem Marejem, Marijom Šarapovom, braćom Brajan…

Roen je jedan od retkih koji ima pristup Đokovićevim reketima i očigledno ozbiljan šraf u šampionskoj mašineriji najboljeg tenisera sveta koji vodi računa pažljivo o svakom detalju.

Možda je baš i zato Nole i najbolji na svetu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković