Pratite nas preko:
(Tuča u Novom Pazaru; Foto: Youtube/TV ArenaSport)

Fudbal

Novi Pazar kažnjen sa pet utakmica pred praznim tribinama zbog incidenata sa Partizanom

Novi Pazar će pet narednih utakmica biti domaćin pred praznim tribinama, odlučili su članovi Disciplinske i komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Zbog serije nagomilanih incidentata u poslednjem meču sa Partizanom, Pazarcima je aktivirana uslovna kazna. Klubu je stavljeno do znanja nekoliko konkretnih propusta u organizaciji susreta.

– Disciplinska i Etička komisija FSS je odlučila da Novom Pazaru aktivira uslovnu kaznu odigravanja pet prvenstvenih utakmica na svom stadionu bez prisustva publike, izrečenu pre više od mesec dana. Pazarci su tada zbog incidenata i, gotovo, jednočasovnog prekida utakmice sa Vojvodinom kažnjeni odigravanjem dve utakmice bez publike i još pet uslovno na godinu dana.

– Na drugom susretu bez publike protiv Partizana, odigranom 6. novembra kraj Jošanice, domaćini su učinili nove prekršaje i komisiji, koju vodi predsednik Ivan Nikolić, nije preostalo ništa drugo nego da opozove uslovnu kaznu – stoji u saopštenju prvostepene komisije.

Pazarcima se na teret stavlja nekoliko propusta u organizaciji utakmice.

– Meču sa crno-belima prisustvovalo je znatno više ljudi od broja (150, uključujući igrače i stručni štab obe ekipe), dozvoljenog prilikom odigravanja utakmica bez publike. Upravo su oni posle utakmice vređali i provocirali trenera Partizana Igora Duljaja, a prilikom izmene i pogrdno skandirali prvotimcu Beograđana, Birbasu Nathu. Pored ovoga zabeleženi su i neprihvatljivi postupci i transparenti sa jasnom političkom i verskom konotacijom – navodi se u obrazloženju FSS organa.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal