Pratite nas preko:
Kaminski Partizan Istanbulu
Foto: MN Press

Evroliga

Partizan sebe pobedio u Istanbulu. Dao 20 lopti Turcima u ruke

Nije se ponovila 2022. godina, a mogla je. Imao je Partizan u Istanbulu i +10 protiv Anadolu Efesa u trećoj deonici, a onda sve prosuo u poslednjoj četvrtini. Nije greška reći da nije Efes dobio crno-bele, već je Partizan pobedio samog sebe. na kraju, pobeda turskog tima 100:94 (22:22, 28:23, 14:29, 34:18).

Ne može da se dozvoli da najgora odbrana i ne baš neki srećni napad postignu 100 poena Beograđanima i da se onda pobedi. To ne ide, a Partizan je rivalu dao 20 puta šansu da mu proturi loptu kroz koš. Uz one napade koji su im sledovali… I šta očekivati. To je posledica, a uzrok su povreda Alekse Avramovića, Kevina Pantera i još mnogo razloga koji su objektivno uticali da meč ode u tom pravcu.

Crno-beli posle 10 kola imaju 4-6 odnos pobeda i poraza i nalaze se prilično u nezavidnoj situaciji. Vidi se da fali taj “čovek koji može sve” Panter. Tu je i objektivno sporije uklapanje unutrašnje linije gde Frenk Kaminski odigra fenomenalnu partiju napadački, a onda u nekoliko poteza u odbrani… Ona lopta u ruke rivalu kada je crno-beli tim u finišu imao šansu da se vrati u duel još dugo će peći Amerikanca srpskog porekla.

BEZ REŠENJA ZA LARKINA

Najefikasniji u timu domaćina bio je “povređeni” Šejn Larkin. Da li su Turci puštali buvu pred duel da će izostati, ili je zaista bilo upitno, sada je manje bitno. Nije mu mogao ništa Rade Zagorac, ni ostali u odbrani, pa je sipao trojke, ulazio kroz koš crno-belih… Zaista, igrač kakav se retko viđa u Evroligi.

Skoro 40 poena u poslednjoj deonici primio je prvak Jadrana i tu više nije imao šta da traži.

Najefikasniji kod domaćina pomenuti Larkin sa 27 poena, 4/6 za tri. Kod Partizana 24, šut za dva 7/8…

Partizan u sledećem kolu igra protiv Panatinaikosa, pa ćemo videti tako preko 50. susret Željka Obradovića i Ergina Atamana.

ANADOLU EFES – PARTIZAN 100:94 (22:22, 28:23, 14:29, 36:20)

Dvorana: Sinan Erdem;

Gledalaca: . Sudije: Migel Anhel Perez, Žozef Bisan, Igor Dragojević.

ANADOLU EFES: Larkin 27, Buboa 8, Gazi, Klajburn 12, Tompson 18, Jildizli, Holac, Osmani 2, Jilmaz, Vilis 10, Žižić 12, Džons 11.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 2, Koprivica, Smailagić 5, Jaramaz 1, Naneli 16, Anđušić 9, Doužer 21, Ponjitka 7, Kaminski 24, Kaboklo 9.

Evroliga, 10. kolo

Četvrtak

Asvel – Bajern 100:101

Makabi – Barselona 90:92

Panatinaikos – Valensija 90:74

Virtus Bolonja – Fenerbahče 87:79

Real Madrid – Alba 99:75

Petak

Anadolu Efes – Partizan 100:94

Olimpijakos – Žalgiris

Baskonija – Monako

Crvena zvezda – Olimpija Milano

Standings provided by Sofascore

IV ČETVRTINA

Kraj. Mnogo grešaka za Partizan u Istanbulu, 20 izgubljenih lopti i to je čak i najgora odbrana Evrolige umela da iskoristi.

Na 30 sekundi pre kraja +4 za Efes. Kaminski je sjajno odbranio napad rivala, a onda dao loš pas koji je Larkin pretvorio u trojku. Uzvratio je Douzer, mada… Baš malo vremena do kraja.

90:85 – Kako ih samo hoće. Turci pogađaju trojku i odlaze +5. 26:11 rezultat za Efes u ovoj deonici za sada.

83:83 – Poveo je Partizan iako je Smailagić častio bio rivala sa jednim napadom kada je sve bilo bolje nego da pusti loptu Larkinu u ruke. A onda ponovo greška za greškom. I bacanja za rivala, uz nesportski faul Jaramaza. Za malo vremena je beogradski tim napravio nekoliko grešaka. Mnogo muke imaju sa Larkinom. Tajm-aut.

78:78 – Vratili su se Turci, ali Naneli izvlači tri penala rivala iz nemoguće pozicije. Usput, četvrta lična Žižića.

69:74 – +5 serija odmah na startu poslednjeg dela za domaćina.

III ČETVRTINA

74:64 – Kakva finta Kaminskog i to ledeno hladan kada je bila sekunda i po do kraja! Pogodio je za tri, doneo + 10 Partizanu. Najveća prednost za crno-bele, toliko je imao i Efes.

67:63 – Trojka crno-belih, Doužer je pogodio, a onda Larkin uz faul pogađa.

64:60 – Vodi Partizan +4. Crno-beli su zategli odbranu i već ulazi strah i remeti i napade Turaka. Zaista najbolji period od starta meča Partizana. Frenk Kaminski stiže da poentira, omete zakucavanje rivala i onda Ponjitka.

59:58 – Za Partizan. Prvo vođstvo posle duže vremena. Ipak, Larkin veoma brzo uzvraća. Poeni i faul..

58:55 – Ponudio se dvaput Efes u ovom periodu crno-belima, ali za sada ne uspevaju da preokrenu. Vidi se da je prijao odmor Beograđanima, ali moraju još mnogo bolje.

56:51 – A moglo je da bude izjednačenje. Imao je veoma dobri u drugom delu Doužer priliku da sa linije za tri izjednači, nije, a poentirali su igrači rivala i ponovo digli na +5.

52:45 – Košem otvaraju igrači iz Istanbula drugo poluvreme.

POLUVREME

50:45 – Uhvatio je zalet prvak ABA lige, ali je na sekund pre kraja napravio faul i dozvolio rivalu da ode na poluvreme sa +5. Kaminski jedini dvocifren kod Partizana, dok Turci imaju trojicu (Tompson 11, Larkin 10, Vilis 10). Možda i prvi put ove sezone Partizan ima više skokova od rivala 12:8. Poluvreme u Istanbulu, na meču Efes – Partizan.

44:39 – Za Efes, Doužer drugom trojkom spušta prednost rivala na dva napada.

42:34 – Osma izgubljena lopta za Beograđane.

38:29 – Serija domaćina 9:2. Partizan ne uspeva da organizuje napad, sve više se oseća nedostatak pleja, odnosno Avramovića.

32:27 – Prvi put “pivari” na +5. Opet Larkin sam na trojci.

29:27 – Okreće Efes u svoju korist. Zaboravili su crno-beli Larkina na trojci, a to je kažnjeno.

27:26 – Za crno-bele. Peta trojka, ovaj put Danilo Anđušić pogađa. Na drugoj strani uzvratio je zakucavanjem Efes.

I ČETVRTINA

22:22 – Pomalo komična scena u poslednjim sekundama. Dvojica igrača Efesa na skoku otimaju jedan od drugog loptu, ona dolazi do Ledeja koji uz zvuk sirene pogađa.

16:16 – 5:0 serija domaćina.

16:11 – Četvrta trojka Partizana! 12/16 poena došlo je iza linije 6,75, od toga dve trojke Kaminskog.

11:6 – Vodi Partizan na 5.30 pre kraja prve deonice.

Kao što tradicija nalaže, a i kultura, najtrofejniji evropski trener dočekan je aplauzima u dvorani Efesa.

Partizan je prošle godine u Istanbulu doživeo prosvetljenje i preokrenuo celu sezonu. Ne bi se bilo ko žalio da tako bude i ovaj put. Oba tima su bez nekolicine prvotimaca, mada se najbolji igrač rivala oporavio.

Kvote na ovaj meč možete pronaći klikom OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga