Pratite nas preko:
Luka Dončić 10.000
Foto: Beta/AP Photo/LM Otero

Fantasy

NBA Daily fantazi: Dončić najskuplja i najbolja opcija, Lebron ponovo dominira

Vikend je najbolji period za NBA ligu. Ranije usklađeni termini za evropsko tržište i neradna nedelja daju nam prostora da uživamo u čaroliji najboljih košarkaša na svetu.

Večeras su na programu šest utakmica, a naravno, sve one su u dnevnoj ponudi SoccerBet fantazija, kao i poseban specijal večeri – meč između Los Anđeles Klipersa i Dalas Meveriksa.

Koje zamke možda trebamo izbeći, a koje jeftine akcije uhvatiti za najbolje sastavljen tim po pozicijama za dnevni izazov?

Dončić neumoljiv, ali i najskuplji

PGLuka Dončić je najskuplja opcija logično, ali i opravdavamo tu skupu opciju s obzirom na protivnika jer u direktnom duelu ide protiv Džejmsa Hardena, koji važi za slabijeg defanzivca. Naravno, preuzimaće ga Pol Džordž i Rasel Vesbruk, ali Luka će biti motivisan kao pre par nedelja kada je ponizio Kliperse. Trej Jang protiv Vašingtona bi trebao da bude zicer. Vizardsi su očajni, posebno defanzivno gotovo na svakoj poziciji, pa se može očekivati i razigravanje drugih igrača u rosteru, a Trej može da ide u oba pravca, zato oprez. DiAnđelo Rasel može biti dobra opcija u odnosu cene i dobijenog, jer Lejkersi igraju protiv Klivlenda koji je defanzivno mnogo slabiji na spoljnim linijama s omalenim Garlendom. Od jeftinijih opcija, Dejson Daniels je idealan izbor. Mala cena, a pruža dosta dobru ulogu i prostora u igri. Iako se Hoze Alvarado vratio u roster, još uvek nije u svom zenitu.

SG Donovan Mičel se vraća na teren posle nekoliko mečeva pauze kao najskuplja opcija na poziciji SG protiv Lejkersa i nismo sigurni da je to opravdano. Naravno, svi znamo kakav je strelac Mičel i znamo da će biti motivisan, ali Lejkersi, koji hvataju zalet, i Mičel van ritma daju nam pravo za oprez. Džordan Pul od kako je na trgovinskoj listi krenuo je da igra barem u jednom pravcu, onom ofanzivnom, što nam daje poene na fantaziju, i brojke su sve bolje. Definitivno ga treba razmotriti. De’Antoni Melton je dobra opcija za Filadelfiju zbog manjka spoljnih igrača, ali i jeftina zbog kvaliteta Embida i Meksija pre svega, koji skupe dosta poena. Međutim, Melton može mnogo više u odnosu na cenu koju mu daju.

Dallas Mavericks guard Luka Doncic (77) shoots against Charlotte Hornets forward P.J. Washington (25) and guard Theo Maledon, right, in the second half of an NBA basketball game Sunday, Nov. 5, 2023, in Dallas. (AP Photo/Richard W. Rodriguez)
Foto: Beta/AP Photo/Richard W. Rodriguez

Lebron Džejms ponovo napada

SF – Ubedljivo najviše poena od svih krila danas ponudio je Lebron Džejms, ali bismo ga preskočili za ovaj meč protiv Klivlenda, koji ima dva tornja pod košem u vidu Moblija i Alena, koji igraju odličnu odbranu. Mikal Bridžis iz Bruklina protiv Majamija je dosta izazovna opcija, ali i dosta realna ako se pogledaju svi matchup-ovi, rotacije i projekcije minuta u oba rostera. Ako vam trebaju jeftina krila, Deni Avdija iz Vizardsa i Kris LeVert iz Klivlend Kavekirsa se nameću kao dobre opcije.

NBA liga
Foto: Beta/AP/Ryan Sun

Markanen, Vilijamson i Embid

PFLauri Markanen i Zajon Vilijams su najskuplje opcije na poziciji PF, i to u direktnom duelu između Jute i Nju Orleansa. Mislimo da će obojica biti odlični jer su dva različita tipa igrača i ne zavise od igre jednog ili drugog. Čet Holgren bi mogao da se preskoči protiv Filadelfije, dok je Džalen Džonson iz Atlante super opcija protiv Vašingtona. Pol Rid je neko koga treba razmotriti kao jeftiniju opciju ako vam treba da popunite baš ovu poziciju.

CDžoel Embid je najskuplja opcija i opravdano je. Aktuelni MVP igra odlično, a Oklahoma generalno kuburi sa centrima. Biće ovo jako dominantna partija Embida, koji je skoro i preskočio meč protiv Minesote i odmorio je prvi put od starta sezone. Zanimljiv će biti duel između Bama Adebaja i Nika Klekstona, i to može ići u oba pravca za oba košarkaša. Tako da oprez, ali svakako je prednost na Bemovoj strani jer je raznovrsniji i može da deli lopte, ali i odlično krade. Valančiunas bi mogao da iskoristi odsustvo Keslera u Juti, koji je sjajni defanzivac. Najbolja jeftina opcija je svakako Ivica Zubac iz Klipersa protiv Dalasa.

Embid NBA
Foto: Beta (AP Photo/Duane Burleson)
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy