Pratite nas preko:
Entoni Džošua
Foto: Printscreen/Youtube/DAZN Boxing

Borilačke veštine

Džošua cilja na titulu u teškoj kategoriji: Na tom putu će mu Hrvat biti prerpreka

U velikom spektaklu 23. decembra, Entoni Džošua (34, 26-3) boriće se sa Otom Valinom (33, 26-1), drugim izazivačem za titulu IBF u teškoj kategoriji. Takođe, prvi izazivač Hrvat Filip Hrgović, boriće se na istom bokserskom događaju protiv Marka De Morija (41, 41-2-2).

Glavni meč je objedinjavanje pojaseva u teškoj kategoriji između Aleksandra Usika (36, 21-0) i Tajsona Fjurija (35, 34-1), koji bi odmah mogao da aktivira revanš klauzulu, a ako se to desi, titula po IBF-u ostaje upražnjena.

Što bi trebalo da znači da će se u slučaju pobede na pomenutom događaju u Rijadu za tu titulu boriti Hrgović i Džošua.

– Postavio sam plan šta želim da uradim ove i sledeće godine, toga se držim. Ja sam čovek od reči i čvrsto stojim iza onoga u šta verujem, a ti je da ću treći put biti šampion sveta u teškoj kategoriji. Prva stanica na tom putu je Valin – rekao je Džošua.

Naravno, sve treba uzeti sa rezervom, jer je u boksu važnija finansijska korist od nekih pravila koja bi trebalo da budu ispred svega, ali bi Hrgović konačno mogao da se suoči sa tim velikim izazovom. De Mori ne bi trebalo da predstavlja problem, a meč sa britanskom zvezdom značio bi najveći test sa kojim se do sada suočio, ali i popriličnu “finansijsku injekciju”.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Borilačke veštine