Pratite nas preko:
Petr Čeh; Foto: Twitter

Još sportova

Petr Čeh postavio rekord koji niko nikada nije imao u istoriji sporta (VIDEO)

Bivši golman Čelsija i Arsenala Petr Čeh postao je vlasnik jedinstvenog rekorda u svetu sporta. Rekorda koji niko nikada nije imao u svom vlasništvu. Naime, legendarni češki golman je postao prvi čovek u istoriji sporta koji je igrao u elitnom rangu engleskog fudbala i hokeja na ledu.

Proslavljeni fudbaler je od 2019. godine prešao na led i od tada čuva mnogo manji gol sa palicom u rukama. Polako je gradio svoju karijeru u hokeju i stigao je do elitnog ranga igrajući za Belfast Džajantse.

Sada je sa njima u meču protiv Glazgov Klena i trijumfu rezultatom 5:1 ispisao istoriju. Ovaj 41-godišnji Čeh nije starter, ali je dobio priliku na 4:43 minuta pre kraja da uđe na teren i zameni Tejlora Beskorouejnija. Time je postao prvi sportista koji je nastupao u elitnoj engleskoj fudbalskoj i hokejaškoj diviziji.

I ne samo to, već je na ledu ostvario stopostotan učinak. Bio je upućen jedan udarac ka njegovom golu i upisao je jednu odbranu. Naravno, dobio je ovacije i prilikom ulaska, ali i nakon meča u kom je debitovao u najvišem rangu.

Podsetimo, Petr Čeh je do sada u četvorogodišnjoj hokejaškoj karijeri igrao za Gilford FInikse, Čelmsford i Oksford Starse koji su ga početkom sezone prosledili u Belfast Džajantse.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova