Pratite nas preko:
Nejpir
Šabaz Nejpir (Foto: MN Press)

ABA liga

Nejpir sve gori, Bolomboj i Tobi se probudili za novu pobedu Zvezde u ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde slavli su u okviru devetog kola ABA lige na gostovanju protiv Krke u Novom Mestu sa 90:67. Meč je obeležila očajna partija Šabaza Nejpira koji je završio utakmicu bez ubačenog koša.

Najbolju rolu imao je centar gostiju Majk Tobi (16 poena), kome je uz rame bio Džoel Bolomboj sa 13 poena i šest skokova i tu dominaciju pod košem domaćini nisu mogli da zaustave.

Međutim, ono što treba da brine sve na Malom Kalemegdanu je još jedna slaba partija Nejpira. Najveće letošnje pojačanje je ovaj meč završio sa negativnih indeksom (-5), a tome je najviše doprinelo čak šest izgubljenih lopti. 

Od prvog do poslednjeg minuta nije bilo neizvesnosti. Prednost Beograđana rasla je iz četvrtine u četvrtinu, do maksimalnih “plus 25” sredinom treće deonice (52:27).

Jedino što su se puleni Janisa Sferopulosa opustili malo u poslednjoj četvrtini, ali za Krku je bilo kasno da se vrati u meč iako je ubacila sjajnih 25 poena u toj deonici.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Majk Tobi sa 16 poena i tri skoka, dok je Džoel Bolomboj dodao 13 poena uz šest skokova.

Odlično veče imao je i Stefan Lazarević koji je postigao 12 poena, uz tri uhvaćene lopte. Toliko je dao i Marko Simonović, a dvocifren učinak imao je i Nemanja Nedović sa 11 poena.

Kod Krke je Leon Stergar bio najefikasniji sa 15 poena, Kazins je dodao 11, a Škedelj 10.

Zvezda je prva na tabeli ABA lige sa učinkom 8-1, dok je Krka pretposlednja sa dve pobede i sedam poraza.

U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje Cibonu, dok će Krka u goste Splitu.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga