Pratite nas preko:
Petrušev Olimpijakos
MN Press/Nebojša Paraušić

Evroliga

Petrušev otkrio ko ga je nagovorio da pređe u Olimpijakos

Filip Petrušev je veoma brzo napustio drugu stranu Atlantika i vratio se na Stari kontinent. Olimpijakos je iskoristio priliku da ga angažuje, a Petrušev je otkrio da je najveći uticaj na tu odluku imao Saša Vezenkov. Bivši košarkaš Pirejaca koji se kratko našao u ulozi saigrača Srbinu u Sakramento Kingsima.

– Biću u boljoj formi u Evropi, prošao sam neke stvari u NBA koje nisam očekivao. Nisam ja kriv, ali mislim da sam mlad igrač, moram da igram. Osećam da mogu da pomognem timu – kazao je Petrušev za sport24.gr i dodao:

– Saša Vezenkov mi je rekao sve najbolje o Olimpijakosu. Proveli smo dosta vremena otkako sam otišao u Sakramento. Mnogo smo pričali, on mi je rekao sve lepo i kazao mi da bi verovatno trebalo da prihvatim ponudu iz Atine iako sam imao i ponude drugih klubova. Saša je pričao sve najbolje o Olimpijakosu – rekao je Srbin.

Interesovalo je Grke gde sebe vidi pored Fala i Milutinova.

– Prošle godine sam igrao u četvorku, mogu da igram i u peticu. Poznajem Nikolu iz reprezentacije. Očigledno Olimpijakos ima dosta dobrih igrača, tako da će biti zabavno.

O tome da li je razgovarao sa trenerom Barcokasom i kada se očekuje da dobije prve minute:

– Ne, upravo sam došao, brzo se dogodilo. Otpušten sam pre dva dana. Upravo sam došao i mislim da imam vremena da se prilagodim, razgovaram svima pa ćemo videti.

Na priču koju je postavio na društvene mreže sa rečima ‘uvek crveno-beli’ Petrušev kaže:

– Volim te boje. Bio sam u Crvenoj zvezdi prošle godine, verovatno sam imao najbolju sezonu u karijeri do sada i veoma mi se dopala atmosfera i navijači, bili su velika podrška i zahvalan sam im. I znam da kada igramo u Grčkoj, navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa su kao braća, tako da sam uzbuđen što ću ostati deo te porodice – podvlači Petrušev.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga