Pratite nas preko:
BORIS ROJEVIC trener rukometasa Vojvodine na utakmici ARKUS Lige protiv Partizana u SC Vozdovac na Banjici, Beograd 24.05.2023. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS RUKOMET, HANDBALL, ARKUS LIGA, PRVENSTVO SRBIJE, NATIONAL CHAMPIONSHIP, PARTIZAN, VOJVODINA

Još sportova

Vojvodina vratila srpski klupski rukomet u evropski vrh: Novosađani obezbedili osminu finala Evropske lige

Srpski klupski rukomet posle dve decenije tavorenja kada je reč o evropskim takmičenjima, sada se vraća na staro zahvaljujući Vojvodini. Prošlogodišnji osvajači EHF Evropskog kupa sada su se plasirali u Top 16 drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Dvostruki uzastopni šampioni Srbije su u 5. kolu grupne faze pobedili makedonski Alkaloid 34:29 i kolo pre kraja prve faze su se plasirali u osminu finala.

U poslednjem kolu grupe F igraće protiv danskog Silkeborga u gostima, a taj meč ima značaj zato što se bodovi prenose u sledeću grupnu fazu.

Već je poznato da će u novoj grupi osim njih i Danaca biti i nemački velikan Flensburg, a najverovatni i prvak Švajcarske, Kadeten.

Što se tiče utakmice na “Slanoj bari”, najbolji u redovima Vojvodine bio je bek iz Tunisa Mohamed Aziz Aidi sa 9 golova. Puhovski je postigao 7, a Golubović 6. U poraženom timu Mitev najefikasniji sa 6 pogodaka.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova