Pratite nas preko:
wembanyama
Foto: Beta(AP Photo/David Zalubowski)

Fantasy

NBA Daily fantazi: Prvi put u istoriji duel ovakvih fizičkih predispozicija – Vembanjama vs Zajon

Peti dan šestog vikenda NBA lige donosi nam šest novih mečeva. Budući da je vikend neradan za mnoge, ljubitelji košarke će moći opušteno uživati u svojoj omiljenoj ligi.

SoccerBet prati dnevnu ponudu u fantazi segmentu svog portala, a posebno se ističe i izazov dana, meč između Finiks Sansa i Denver Nagetsa.

Dončić napada Menfis

PGLuka Dončić protiv Memfisa bi trebalo da bude jedan od stubova rostera za današnji dnevni izazov. Odsustvo Markusa Smarta, najboljeg defanzivca lige 2022. godine, umanjuje defanzivni rejting spoljne linije Grizlisa. Dok se Dalas doveo u situaciju da mora da gazi jako posle dobrog starta pa pada u formi. Devin Buker je uvek opcija, a ako znamo da je Majk Meloun, trener Denvera, bio specijalista za odbranu u ranijem delu karijere. Što se sada i vidi sa ovom generacijom, gde se tačno vidi kako ume da zakrpi nedostatke koje ima. Imaće specijale za prinudnog pleja Finiksa sigurno, ali to je Devin Buker i ako se zapali, nema te odbrane. Tajris Meksi treba da se izbegava jer će na sebi imati jednog od najboljih defanzivaca lige, Drua Holideja, i ekipu koja defanzivno dobro timski igra. Denis Šruder standardno dobra odnos ocene i poena. Jeftine dobre opcije za uklapanje su Derik Rouz i Džordan Gudvin.Top of Form

Dončić Jokić
Foto: Beta/AP

Kajri Irving napada Dezmonda Bejna

SG – Direktan duel Kajrija Irvinga i Dezmona Bejna na vrhu liste bekova šutera. Pre smo za lidera Grizlisa jer on je lider i mora da povuče jako u oba smera, dok u Dalasu ima opcija koja je pre Kajrija. Si Džej Mekolum se vratio prošlog kola posle par nedelja pauze i izgleda dobro na terenu, ali po nama visoka cena za ovu fazu sezone i ritam u kojem je i važnost meča. Džordan Pul opada u ceni i sada je već uvek za razmatranje, iako ne znamo kada će se pojaviti u punom sjaju. Ako se pojavi pravi ogromnu razliku na tabeli na kraju večeri. Od jeftinih opcija, Džejlen Sags je baš ispod cene, kao i DiEntoni Melton, a Erik Gordon je uvek opcija dok se u roster ne vrati Bredli Bil.

Koga izabrati?

SF – Puno neizvesnosti na ovoj poziciji u današnjem dnevnom izazovu. Takvi su match up-ovi, takav je odnos rostera i rotacija. Dobre defanzivne ekipe i pojedinci idu na većinu najskupljih opcija. Tako Džejson Tejtum ide na Filadelfiju i uporno dosadnog Roberta Kovingona. Torontov Skoti Barns ide na sistemsku odbranu Tibodoovog Njujorka. Ingrama bi, ako krene da divlja, mogao da preuzme Vembanjama, a znamo da kad vam on priđe, teško je uputiti šut, kamoli precizniji. Možda je najbolja opcija Franc Vagner protiv Vašingtona, a sigurno najbolja jeftina opcija Deni Avdija u kontra timu protiv Orlanda. Od jeftinih, iznenađujuće nisko su i ODži Enobi i Tobajas Heris.

Džejson Tejtum, Boston - Indijana
Foto: Beta/AP Photo/Charles Krupa

Viktora Vembanjama i Zajona Vilijamsona – Prvi put u istoriji

PF – Uspešnost odbrane na Kevinu Durentu zavisi od toga kakav je status Erona Gordona, jer je on taj koji može da uspori ovog sjajnog sada već veterana i bivšeg dvostrukog osvajača prstena. U slučaju da Gordon ne igra, a nije par poslednjih puta, Durent je obavezan u sastavljanju ovog rostera.

Posebno zanimljiv duel je dve zveri prirode: Viktora Vembanjama i Zajona Vilijamsona. Da li će pobediti snaga i silina u motorici ili visina, sut, i kroz motoriku? Iskreno, nemamo pojma, jer se ovako nešto prvi put dešava u istoriji NBA lige i jedva čekamo da uživamo u tom duelu. Paskal Sijakam je nekako malo ispod cene u odnosu na osvojene poene do sada. A čini se da ima prednost u odnosu na Rendla. Nema puno dobrih jeftinih opcija, i možda je Pol Rid najbolja. Jer ide na rezerve Bostona koje nisu dostojne defanzivnih izazova.Top of Form

Verujte u Nikolu Jokića

C – Naravno, Nikolu Jokića kao najskuplju opciju na poziciji i danas, jer je generalno i prvi po broju osvojenih poena do sada u NBA fantaziju. I sada protiv Finiksa i Jusufa Nurkića, protiv koga tradicionalno dobro igra i ima snažne brojke.

Nikola Jokić
Foto: Beta/AP Photo/David Zalubowski

Drugi, Džoel Embid, protiv Bostona ima malo lakši posao neigranjem Porzingisa. Ali napast zvana Al Horford mu neće dati mira celog meča, tako da treba biti oprezan sa Embidom. Veliki je disbalans u cenama, i na dalje samo imamo dobre jeftinije opcije. Kao što je na primer Daniel Gaford protiv Orlanda i iznenađujuće ovoliko nisko Džejkob Peltl.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy