Pratite nas preko:
Nikola Jokić vodio Denver do pobede
Jokić (

Košarka

Jokić vodio Denver do pobede trećim “najgorim” učinkom ove sezone: Nurkić udario Nikolu laktom u vrat i tako rešio meč (VIDEO)

Košarkaši Nagetsa slavili su 119:111 nad Finiks Sansom u noći između petka i subote. Nikola Jokić vodio Denver do trijumfa, iako je ostvario treći “najgori” (ako se to uopšte može i reći) poenterski učinak ove sezone.

Srbin je postigao 21 poen, uz 16 asistencija i pet skokova, ali je u odsudnim momentima meča još jednom demonstrirao vanserijsku košarkašku inteligenciju.

Jusuf Nirkić je bio najbolji sa druge strane sa čak 31 poenom, odigravši jednu od najboljih partija u karijeri. Međutim, kada je bilo najbitnije napravio je veliku grešku.

Prelomni trenutak meča desio se pri rezultatu 114:111. U završnim trenucima susreta Jusuf Nurkić je u jedan od duela sa Jokićem ušao pregrubo, napravio faul u napadu koji je okarakterisan kao nesportski.

Nakon toga je Srbin pogodio jedno slobodno bacanje, a potom i dvojku iz akcije.

Na snimku se vidi da je Nurkić laktom udario Nikolu po vratu, zakačivši mu i lice.

Džamal Marej se vratio u roster u trijumfu nad Hjuston Roketsima, ali u Finiks nije ni otputovao, jer još uvek praktično radi na saniranju povrede. U timu Denvera nije bilo ni Erona Gordona.

Drugi najefikasniji poenter u redovima Denvera bio je Redži Džekson sa 20 poena, dok je MajkFl Porter Džunior pridodao dabl-dabl sa 19 i 10 skokova.

Sa druge strane, Durent je dodao 30 poena uz 11 asistencija, a ispisao je i istoriju NBA kao deseti najbolji poenter ikada.

Rezultati:

Orlando – Vašington 130:125
Toronto – Njujork 106:119
Dalas – Memfis 94:108
Boston – Filadelfija 125:119
Nju Orleans – San Antonio 121:106
Finiks – Denver 111:119

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka