Pratite nas preko:
Džejson Tejtum, Boston - Indijana

Košarka

NBA Daily fantazi: Litvanski duel pod košem obeležava prvi dan četvrtfinala Kupa, Tejtum je obavezan

Ponedeljak označava prvi dan sedme nedelje u NBA ligi, a nedelja počinje nikada uzbudljivije. Ulog je udvostručen, pri čemu je jedan deo ima veću težinu.

Osim što se ovi mečevi vode kao regularni susreti u NBA ligi, oni predstavljaju i prve mečeve četvrtfinala prvog ikada održanog kupa u NBA ligi. U našem dnevnom SoccerBet fantazija izboru dostupna su samo dva meča, a oba su deo naše ponude.

Drugi meč na programu je čak i poseban izazov dana, a to je susret četvrtfinala Zapada između Sakramento Kingsa i Nju Orleans Pelikansa.

Indijana – Boston 01:30h ; Sakramento – Nju Orleans 04:00h

Jak ritam i dobre odbrane

PG – Ovde će sada biti i malo zatezanja u odbrani, tako da se očekuje playoff ritam i veći minuti za glavne igrače. Tako da će Tajris Haliburton sigurno imati jaču odbranu na sebi, pre svega od strane Dru Holideja, koji se smatra elitnim defanzivcem na svojoj poziciji.

Možda je DeAron Foks u ovom danu čak i bolji, a jeftinija opcija uz to. Pomenuti Dru Holidej je na dosta solidnoj ceni. Sve ostale cene su za uklapanje u budžet, a najbolja od njih sigurno je Dajson Denijels, koji je igrao fantastično u odsustvu Si Džej Mekoluma. Ti Džej Mekonel iz Indijane i Pejton Pričard iz Bostona su legitimno dobre opcije takođe.

Run and gun

SG Bostonov dvojac Dželen Braun i Derik Vajt se izdvajaju sa cenama, i to ne samo zbog kvaliteta koji poseduju već i zbog sistema igre koji forsira Indijana, a koja je prva po broju datih poena, ali i prva po broju primljenih poena. Dakle, run and gun košarka, a to će Boston iskazivati na pozicijama na kojima imaju veći napadački potencijal, kao što je ova.

Jako blizu po ceni Braunu je Si Džej Mekolum, koji se skoro vratio posle višenedeljne pauze zbog povrede i sada izgleda baš dobro. Od dobrih jeftinih opcija su Kevin Huerter kao starter Sakramenta i možda još bolji Malik Monk sa klupe. Zatim duo Indijane – Brus Braun i Benedikt Maturin, kao i sjajni ruki Džordan Hokins iz Pelikansa.

Tejtum je obavezan

SF – Ovde je situacija jasna. Džejson Tejtum sa najvećom cenom je po nama baš obavezan član današnjeg rostera u fantaziji, a prati ga sa dosta jakom cenom Brendon Ingram, i to je malo upitno po nama. Ne zato što ne verujemo u kvalitete krila Pelikansa, već zbog rotacije i smera toka meča. Ne puno dobrih jeftinih opcija na ovoj poziciji.

Badi Hild će sigurno ispaliti svoju dozu trojki, a zavisi kako uđe u šut na ovom meču, ali ova sezona nije krenula sjajno za njega. Herbert Džons, kao dobar defanzivac s napadom iz drugog plana, i veteran Harison Barns zatvaraju neke realne opcije.

Duel Litvanaca na centarskim pozicijama

PF – Najčistija situacija je na ovoj poziciji. Samo Zajon Viliamson ima baš jaku cenu, i to s razlogom. Odskače kvalitetom od ostalih na svojoj poziciji, a i Sakramento nema telo koje može da ga čuva. Tako da je Zajon neko ko mora da se nađe u rosteru. Jeftinije solidne opcije su Kigen Mari, koji se vratio iz povrede, pa bi možda bilo bolje da se preskoči, i Obi Topin, koji se zapalio u poslednjih nekoliko mečeva.

C – Četiri tima, četiri startna centra, i tu staje dalje razmatranje. Od njih, najvredniji sa razlogom je Domantas Sabonis u duelu protiv reprezentativnog kolege Jonasa Valančiūnasa, i to će biti gust za gledanje. U drugom duelu, Majls Tarner ide na starog lisca Ala Horforda, i tu prednost dajemo centru Indijane zbog više opcija u napadu i dosta blokada koje može da napravi.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka