Pratite nas preko:
Zdravko Mamić i Davor Šuker; Foto: MN Press

Fudbal

Zdravko Mamić stvorio Dinamo, a sad mu traže 21.000.000 evra

Sinonim za Dinamo Zagreb svi jako dobro znamo, to je Zdravko Mamić. Međutim, u poslednjoj deceniji velikan ovdašnjeg fudbala se ogradio od tvorca najvećih uspeha u 21. veku. Ne samo to, nego novi čelnici “modrih” sada potražuju silne milione od porodice Mamić. Konkretno – 21.000.000.

Iako je, pre šest godina Izvršni odbor Dinama pod upravom Mirka Barišića doneo odluku kako Dinamo nije oštećen radnjama Zdravka Mamića, klub se sada odlučio da se ipak aktivno uključi u ovaj proces. Dinamo je podneo imovinsko-pravni zahtev na Županijskom sudu u Osijeku protiv Zdravka Mamića i još petorice optuženih da su nezakonito iz zagrebačkog kluba izvukli 19,1 miliona evra.

Podsetimo, predsednik kluba Mirko Barišić je pre mesec dana svedočio na osječkom Sudu i izneo niz primera kako je Zdravko Mamić svojim novcem podmirivao obaveze koje je Dinamo imao prema igračima i trenerima.

– Bez Mamićeve žrtve nije bilo moguće spasiti Dinamo. To nije bila krađa, nego borba za opstanak kluba, a ja sam svedok toga. Mamića optužuju da je za sebe uzimao novac od Dinama, a zapravo je suprotno. On je davao svoj novac Dinamu – rekao je Barišić, što su tada potvrdili i drugi članovi IO-a.

Zaključak je bio kako Zdravko Mamić nije oštetio GNK Dinamo, već je omogućio likvidnost poslovanja. Ali, sada se ćurak okrenuo, neočekivano i sada Dinamo, naprasno, ipak smatra da je oštećen Mamićevim radnjama.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal