Pratite nas preko:
Teodosić i Sferopulos
Miloš Teodosić i Janis Sferopulos; Foto: MN Press

Evroliga

Janis Sferopulos: Da iskoristimo sve što “pročitamo” u napadu

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos pred duel sa Valensijom Evroligi rekao je da očekuje tešku utakmicu i da će za pobedu biti potrebno da ekipa odigra pametno u odbrani i napadu. Crveno-beli u sredu od 20.30 časova gostuju Valensiji u utakmici 12. kola Evrolige.

– Imamo duplo kolo u Španiji, ali fokusiramo se na prvu utakmicu. Igramo protiv Valensije koja se bori snažno. Očekujem tešku utakmicu. Sa naše strane moraćemo da budemo koncentrisani. Da igramo pametno ofanzivno i defanzivno i da iskoristimo sve što “pročitamo” u napadu i da zaustavimo sve ono što oni budu radili u napadu kako bismo imali šansu da pobedimo – istakao je Sferopulos posle treninga pred put u Španiju.

Centar Crvene zvezde Majk Tobi izjavio je pred utakmicu sa Valensijom, da su dupla kola važna za njegov tim i da zbog toga žele da pobede u prvoj utakmici.

– Dupla kola su važna za nas. Ako pogledate ekipe koje izbore plej-of, to je na osnovu toga kako odigraju dupla kola. Tako da želimo da pobedimo. Mislim da sam stavio previše pritiska na sebe. Previše sam intezivan ili uzbuđen. Želim da igram dobro i kada je želja tolika, stvari ne idu tako. Treba da duboko udahnem, opustim se – istakao je Tobi.

Dodaje da je druga utakmica u duplom kolu Evrolige protiv Baskonije samo još jedan meč.

– Za nas je to samo još jedna utakmica da pobedimo. Koliko god je lepo videti trenera koji je, saglasan sam sa vama, bio tu kratak period, za nas je važnije da pobedimo bez obzira na to ko je u pitanju – zaključio je Tobi.

Zvezda trenutno u elitnom takmičenju ima skor 4-7. Valensija je na učinku 5-6, uz seriju od pet uzastopnih poraza.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga