Pratite nas preko:
Haos u Grčkoj
Ilustracija: MN Press

Fudbal

Haos u Grčkoj! Sudije neće da sude ovog vikenda, liga u problemu

Grčke sudije i zvaničnici najavili su da neće suditi utakmice Superlige ovog vikenda u znak protesta zbog, kako kažu, opasnih radnih uslova. Haos u Grčkoj deluje da se spremao već duže vreme, a da je sada dostigao vrhunac.

Grčki fudbal je obeležen problemima publike, kao i optužbama za korupciju i nameštanje utakmica, što je podstaklo nezadovoljstvo i dovelo do pada posećenosti utakmica širom zemlje.

Sudije u Grčkoj su često meta napada fanatika. Zapaljene su kuće i vozila nekih sudija. U novembru je zapaljena radnja atinskog sudije Andreasa Gamarisa.

Pre samo nekoliko dana, drugi sudija, Tasos Papapetru, potvrdio je da je dobio pretnje smrću nakon što je sudio fudbalsku utakmicu Superlige.

– Poslednjih godina su grčke i strane sudije stalna meta, vreća za udaranje i žrtveni jarac u prenošenju raznih odgovornosti. Poruke koje prolaze nekažnjeno. Reč je o uznemiravanju, pretnjama, verbalnim i fizičkim napadima. To su samo deo naši problemi – poručili su arbitri Superlige u pismu Centralnoj sudijskoj komisiji i Grčkom fudbalskom savezu.

Predsednici klubova dodaju dodatni pritisak i redovno komentarišu određene sudije pre i posle utakmica.

Kapiten bugarske reprezentacije Kiril Despodov predvodi tim solunskog PAOK-a, koji je na drugoj poziciji na rang listi prvenstva Grčke.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal