Pratite nas preko:
Srđan Vujaklija oponaša zvuk violine
Srđan Vujaklija i njegovo "sviranje violine" (Foto: MN Press)

Fudbal

Veče kad je zvuk violine nadjačao petardu i bacio Barsu u zaborav: Zbog ovoga Grof i Luka Jović i dalje imaju noćne more (VIDEO)

Nije zvuk violine rado slušan na Marakani. A posebno od onog teškog poraza kada je Crvena zvezda izgubila od Borca u osmini finala Kupa Srbije (u kojoj se danas Zvezda sastaje sa Radničkim iz Niša od 18 časova).

Bilo je to tačno pre osam godina, a crveno-belima se samo dva puta otkako nam se zemlja zove Srbije dogodilo da ispadnu iz tog takmičenja već posle osmine finala.

Upravo te 2015. protiv Čačana, kao i godinu dana ranije protiv Rada (0:1).

Zvuk violine, petarda i Grofovo isključenje

Samo par kola pre toga, u Superligi Srbije, crveno-beli su na Marakani slavili sa 4:2 nad Borcem. Međutim, u tom momentu više nego ozbiljna ekipa Čačana dokazala je da je skrojena da uzima “velike skalpove”.

S igračima poput Milana Jevtovića, Darka Zorića, Srđana Vujaklije i ostalih, tim iz grada poznatog po košarkaškim majstorlucima pokazao je da se tamo igra i veoma kvalitetan fudbal.

Slavio je 5:1 nasred Marakane.

Bio je to najubedljiviji poraz Zvezde na svom terenu (do tog trenutka, posle su se desili PSŽ i Bajern). Čak je i Barsa 80-ih dala samo četiri gola. Tada su terenom Marakane dominirali Maradona, Šuster i ostala plejada međunarodnih asova.

Ali, pre osam godina, akteri ovog čuda bili su malo manje poznati fudbaleri.

Tri gola i dve asistencije bile su delo Darka Zorića. Jedan gol dao je i Milan Jevtović, kasnije fudbaler Zvezde, ali fudbalska javnost zauvek će se ovog meča sećati po proslavi gola Srđana Vujaklije.

On je tada “simulirao” sviranje violine, a u tome su mu se priključila još trojica saigrača.

Posle četvrtog gola gostujućeg sastava tadašnji trener Crvene zvezde Miodrag Grof Božović zaradio je isključenje, pa se ove noći ni on, a ni jedini strelac za crveno-bele Luka Jović – sigurno ne sećaju ni po čemu dobrom. Verovatno im do dana današnjeg ona nekada dođe u san u vidu noćne more.

Ono što znamo kao činjenicu je da se nekim pristalicama Zvezde upravo to događa.

Vujaklija i Jevtović završili upravo u Zvezdi

Dvojica od trojice najboljih igrača Borca s ove utakmice – Srđan Vujaklija i Milan Jevtović zaradili su sebi transfer u redove najtrofejnijeg srpskog fudbalskog kluba.

Vujaklija u januaru 2017. godine, a Jevtović 2018, kada se u srpski fudbal vratio iz turske Antalije.

Zvezda upravo ove večeri od 18 časova igra meč osmine finala Kupa Srbije. Ukoliko ste dobili neku ideju za klađenje na njega, kliknite OVDE i pogledajte sve kvote.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal