Pratite nas preko:
Partizan - Radnički Kragujevac, ilustracija
(Foto: MN Press)

Fudbal

Na krovu i rezultat i uslovi hokejaški: Čuka opet dala 4 za poluvreme, Smederevci “petardirani”, Vršac s izbacio superligaša

Posle Novog Pazara, i fudbaleri Radničkog iz Kragujevca i OFK Vršca izborili su plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Vrščani su napravili najveće iznenađenje eliminisavši na svom terenu superligaša Napredak iz Kruševca. Bilo je 1:0, a pogodak odluke postigao je Milivojević u 66. minutu. Nakon sjajnog diblinga saigrač mu je nabacio loptu pravo na glavu, a ovaj matirao čuvara mreže gostiju za veliko slavlje.

Po prohladnom i kišnom vremenu nekoliko stotina promrzlih gledalaca prisustovali su kup-senzaciji. Vrščani su izašli na teren u kombinovanom sastavu, Napredak je imao više od igre, ali nis mogli da zatresu mrežu solidnog golmana Albijanića.

SVE SOCCER KVOTE ZA MEČEVE KUPA SRBIJE

Gosti su pogodili i stativu u finišu pa se može reći da nisu imali sreće.

U drugom meču popodnevnog programa fudbaleri Radničkog iz Kragujevca su deklasirali Smederevo rezultatom 5:0. Golove za Radnički postigli su Milan Vidakov u 19, Milan Aleksić u 46, Branislav Milošević u 54, Nemanja Tomić iz penala u 81. i Bojan Adžić u 84. minutu.

Domaćin je imao još jedan penal u prvom poluvremenu koji nije iskoristio.

Hokejaški rezultat i uslov na “Krovu”

Zanimljivo je bilo na terenu na krovu TC “Stadion”, gde je Voždovac hokejaškim rezultatom pobedio Radnički iz Sremske Mitrovice 6:3.

S obzirom na velike snežne padavine ovog popodneva u Beogradu, teren je bio pod snežnim pokrivačem. To je doprinelo i da se stekne utisak kao da je hokej utakmica u pitanju.

Na poluvremenu je sve bilo rešeno, kada su “zmajevi” vodili 4:0. Pogađali su Nešković, Vujanović i dva puta Flemings. Skrobonja je postigao peti na startu drugog poluvremena, a Jocić šesti gol za domaće. Međutim, raspucali su se i gosti u drugih 45 minuta. Postigli su tri gola preko Micića, Tripkovića i Đukanovića.

Čuka počela da daje po 4 za poluvreme

U narednu rundu je prošao i Čukarički koji je i na drugom meču zaredom postigao 4 gola u prvom poluvremenu. Za vikend su to uradili u Superligi, a sada su učinili protiv Javora 4:1.

Ponovo je strelac bio i 16-godišnji Mihailo Cvetković, a osim njega pogađali su i Kovač, Sisoko i Ivanović Počasni gol za goste je dao Lu u 80. minutu.

Vojvodina je prejaka za novosadski derbi

U četvrtfinale se plasirala i Vojvodina koja je lako izašla na kraj protiv gradskog rivala, Mladosti GAT, 3:0.

Trebalo im je neko vreme da slome otpor “domaćina” i to su učinili na samom kraju prvog poluvremena. U tri minuta postigli su dva gola. Najpre je u 40. Miletić načeo, a u 43. Zukić duplirao vođstvo. Tačku na pobedu je stavio Vukić u 83. minutu.

Kup Srbije – 1/8 finala

Utorak
Inđija – Novi Pazar 2:3

Sreda
Radnički KG – Smederevo 5:0
Vršac – Napredak 1:0
Čukarički – Javor 4:1
Voždovac – Radnički SM 6:3
Crvena zvezda – Radnički Niš 5:0
Mladost GAT – Vojvodina 0:3

Četvrtak
16.00: Partizan – Grafičar

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal