Pratite nas preko:
Kevin Panter; Foto: MN Press

Košarka

Šokantna vest iz komšiluka: Kevin Panter postaje Bosanac?

Dosta se spekulisalo oko toga da bi Kevin Panter, nosilac srpskog pasoša, mogao da zaigra za košarkašku reprezentaciju Srbije. Međutim, naša košarkaška nacija još uvek nije spremna da prihvati stranca u najjačoj muškoj selekciji. Iako se kapiten Partizana nekoliko puta “nudio” Svetislavu Pešiću, poziv na njegovu adresu nikada nije stigao.

Ali, zato jeste iz komšiluka. Kako prenose mediji u Sarajevu, Kevin Panter bi mogao da zaigra za nacionalni tim Bosne i Hercegovine. Prema saznanjima portala sportsport.ba, on je među najozbiljnijim kandidatima da zaigra u dresu “zmajeva”. Jer, Savez BiH je odlučan u nameri da dovede jedno veliko inostrano pojačanje. Mete za sada su Kevin Panter iz Partizana i Vejd Boldvin iz Makabija.

FIBA pravila nalažu da svaka reprezentacija može da ima po jednog naturalizovanog igrača u sastavu. Srbija ga nije imala nikada, a i kada je bilo reči o tome, Kevin Panter je bivao prvi na listi mogućih opcija.

Ipak, sada bi američki šuter mogao da ode u komšiluk. Bosanci idu i na kartu njegovog brata, pošto Kifer Panter već izvesno vreme nosi dres Orlovika. Dakle, dobro je upućen u zbivanja u bosanskohercegovačkoj košarci. Uz to, za BiH bi trebalo u kvalifikacijama za Eurobaasket da zaigraju i Luka Karza sa Ajova stejta u NCAA ligi, te Tarik Biberović iz Fenerbahčea.

Podsetimo, dres Bosne su u prethodnim godinama oblačili Amerikanci Džon Robertson, Henrik Domerkant i Aleks Renfro, još jedan bivši igrač Partizana.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka