Pratite nas preko:
Rukometašice Srbije 2
Foto: Beta (Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP)

Rukomet

Prolaz u četvrtfinale se graniči sa čudom. Mogu li Srpkinje ovo?

Reprezentativke Srbije u rukometu, plasirale su se u drugu fazu Svetskog prvenstva, a ostanak u Herningu je i prilika za tri izuzetno jake utakmice što je u osnovi i bio cilj pre prvenstva. Međutim, belu zastavu izabranice Uroša Bregara neće pokazati ni Poljskoj, ni Nemačkoj, a ni Japanu.

Rukometašice Srbije su u narednu fazu prvenstva prenele 0 bodova, zbog samo jedne pobede i to nad reprezentacijom Čilea koja kao poslednjeplasirana neće imati priliku da nastavi takmičenje.

Bez prenetih bodova i zbog kvaliteta reprezentacija sa kojim će se susresti teško je očekivati da postoji veća šansa od teoretske da se prođe u četvrtfinale, ali kao što je i sam selektor napomenuo cilj je ostvaren.

SOCCERBET KVOTE: (3,55) Srbija (8,25) Poljska (1,45)

Nemačka je iz grupne faze prenela maksimalna četiri boda, koliko je Danska iz naše, Poljska dva manje uz Rumunke, dok je Japan bez bodova, kao i Srbija. U četvrtfinale se iz grupe kvalifikuju dve reprezentacije, te Srbija nema pravo na kiks.

Prva od tri utakmice igra se sa početkom u 15 časova i 30 minuta, gde kao domaćini izlazimo na megdan Poljakinjama.

Rukometašice Srbije
Foto: Beta (Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP)

Šta očekivati od Poljakinja

Najpozvanija da o njima priča svakako je pivot Jovana Milojević, koja skoro čitavu deceniju nastupa u ovoj zemlji.

– Poznajem ekipu Poljske jako dobro jer sa njima i protiv njih igram godinama. Pokušaće da nas slome lakim golovima iz kontri i polu-kontri što nismo dobro branile protiv Rumunije, ali ovo je prilika da se ispravimo i brže vraćamo nazad u odbranu. Najveća opasnost svakako dolazi od Kobilinske koja je lider ove generacije Poljakinja – kaže Milojevićeva.

Rukometašice
Foto: Beta(Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP)

Šta očekuje Uroš Bregar

– Biće potrebno da na brzu tranziciju odgovorimo adekvatno i da zaustavimo njihove bekove koji odlično šutiraju sa distance. Verujem da jakom odbranom možemo da delujemo kao i u utakmici protiv Danske, ali ne treba ovako mladim igračicama koje prvi put igraju zajedno nametati pritisak i očekivanja da to može stalno. Za to je potrebno vreme, a one su tek na početku – rekao je Bregar.

Nemačka je sledeći protivnik 9. decembra sa početkom u 18 časova, dok je sada već dužnik Japan, duel sa kojim se glavna faza SP završava. Ta utakmica je na programu u 15 časova i 30 minuta.

Uroš Bregar Rukometašice Srbije
Foto: MN Press

Tabela

Prva utakmica igra se 7. decembra u 15.30 protiv Poljske.

Nemačka je sledeći protivnik 9. decembra sa početkom u 18 časova, dok je sada već dužnik Japan, duel sa kojim se glavna faza SP završava 11. decembra. Ta utakmica je na programu u 15 časova i 30 minuta.

Na sajtu SoccerBet možete videti kvote za sve mečeve Svetskog prvenstva u rukometu koje se održava u tri zemlje Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Rukomet