Pratite nas preko:
DRAGAN STOJKOVIC PIKSI selektor i najbolji trener na dodeli nagrada Fudbalskog saveza Srbije Zlatna lopta u hotelu Hajat, Beograd 23.12.2021. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Fudbalski savez Srbije, Zlatna lopta, Nagrade
Dragan Stojković Piksi ponovo će dobiti Zlatnu loptu za najboljeg srpskog trenera, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

Zlatna lopta Piksiju i Mitrogolu: Opet će se dići bura u srpskom fudbalu

Spekulisalo se i šuškalo da ove godine možda ne bude bila dodela Zlatne lopte FSS-a za najboljeg trenera i igrača Srbije, ali to se ispostavilo kao netačno. Dobitnici ovih nagrada će biti Dragan Stojković Piksi i Aleksandar Mitrović.

Selektor Srbije će po četvrti put dobiti priznanje za trenera godine u Srbiji. Jednom je to dobio kao strateg Gvangžua Evergrande, a sada će i treći put za uspeh sa reprezentacijom.

Stojković je uspeo da odvede Srbiju na Evropsko prvenstvo posle 24 godine čekanja i to je bio glavni argument kod predloga odbora za Stručna pitanja kojim predsedava Stanislav Karasi. Odbor za Hitna pitanja FSS je taj predlog usvojio.

Mada mora se priznati da selektor Srbije nije imao neku konkurenciju s obzirom da srpski treneri nisu ostvarili neke zapaženije rezultate u proteklih godinu dana. Najozbiljniji protivkandidati su mu bili Miloš Milojević koji je osvojio duplu krunu sa Zvezdom, te Žarko Lazetić koji je TSC doveo do pozicije vicešampiona i ostavio sasvim solidan utisak u grupnoj fazi Lige Evrope. Takođe, i Vladimir Ivić je ove jeseni beležio odlične rezultate sa Krasnodarom u Rusiji.

Dodela priznanja FSS "Zlatna lopta" za 2018. godinu, u hotelu Crowne Plaza. ALEKSANDAR MITROVIC, najbolji fudbaler Srbije 2018. godine. Beograd, 17.12.2018. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Srbija, Kraun Plaza
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Aleksandar Mitrović dobiće svoju drugu uzastopnu Zlatnu loptu, a ukupno treću u karijeri. Izdvojio ga je novi impresivan učinak u kvalifikacijama. Jedini pravi protivkandidat je mogao da mu bude Nemanja Gudelj koji je bio stub odbrane Sevilje na putu do titule šampiona Lige Evrope prošle godine.

Dodela Zlatne lopte FSS-a biće u hotelu Hajat 29. decembra.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal