Pratite nas preko:
Janis Sferopulos; Foto: MN Press

Evroliga

Sferopulos otkrio probleme: “Morate da shvatite…” – Ivanović može da likuje zbog osvete

Crvena zvezda je bila veoma blizu “brejka” u Vitoriji, ali je opet izgubila neizvesnu završnicu. Kako Janis Sferopulos ističe – zbog odbrane. Ovog puta bolja je bila ekipa Baskonije rezultatom 87:85. Trener crveno-belih je istakao odbranu, ali i probleme koji su “kumovali” porazu njegovog tima.

– Mislim da smo videli zanimljivu utakmicu za navijače. Borili smo se do kraja. Naša odbrana nije bila dobra u prvom poluvremenu. Problem je za nas kad ne krenemo dobro u odbrani. Dozvolili smo rivalu u drugom poluvremenu seriju od 10:0. Nismo odustali, bilo je neizvesno. Na kraju smo mi mogli da dobijemo, Baskonija je pobedila, ali su mali detalji odlučili pobednika – rekao je Sferopulos na konferenciji za medije posle utakmice.

Sferopulos ističe da je ekipa bila oslabljena.

– Morate da shvatite da smo igrali bez važnih igrača, Nejpira i Hange, Nedović je dobio udarac i nije mogao da nastavi. Moramo da ispravimo detalje u igri, to je sigurno – ističe Sferopulos.

Ivanović sad može da “likuje”

Trener Baskonije Duško Ivanović bio je vrlo zadovoljan pobedom nad svojim donedavnim timom, Crvenom zvezdom.

– Važna pobeda, mislim, u ovom meču. I mi i Crvena zvezda smo pokazali da imamo kvalitet. Pokazali smo kvalitet u prvom poluvremenu, gde smo igrali dobru odbranu. Imali smo strpljenja u napada. A u drugom poluvremenu, Crvena zvezda je bila bolja, dominirala je u napadačkoj igri. Ima mnogo kvaliteta u napadu, ali mislim da smo na kraju, posebno s ovom serijom, nakon što je Crvena zvezda stekla jedan poen prednosti, imali dobru igru, ponovo smo imali prednost od 10 poena – rekao je Ivanović.

Ivanović je objasnio šta se sve dešavalo na kraju meča i da je bio plan da se faulira Gedraitis pre poslednje pogođene trojke.

– Hteo sam reći da je napad trajao oko 3 ili 4 sekunde i na kraju su postigli trojku. A naročito mislim da u trećoj četvrtini nismo imali strpljenja. Nismo napadali inteligentno njihovu odbranu kada su igrali agresivno. Mislim da je to bio naš problem. Na kraju, ovi momci pokazuju da ako veruju, ako se bore i ako imaju strpljenja, možemo igrati protiv svih. Na kraju možete pobediti, možete izgubiti, ali uvek ćemo biti tu, što je najvažnije.

– Možemo razgovarati o mnogo stvari u vezi sa utakmicom, ali na kraju se sve rešilo. Ekipa većinski uspeva da izvuče utakmice na kraju. Mnogo utakmica u Evroligi će se igrati na jednu loptu. Otprilike, svi igraju veoma dobro, svi imaju dobre timove i svi mogu pobediti sve. Važno je stići do ovog poslednjeg trenutka i znati ga odigrati. Trebalo je da večeras napravimo faul nad Rokasom kada je ubacio. Želeli smo, ali nismo to učinili. To je moglo biti veoma… Na kraju smo pobedili, ali morali smo napraviti faul pre nego što su oni postigli trojku i izjednačili.

Baskonija briljira od kako ju je preuzeo Ivanović

– Veoma sam zadovoljan svojim igračima. Iskreno, bore se, koncentrisani su, žele pobedu i sve što smo do sada planirali nam je poslužilo. Kao što sam već rekao, trener ne može postići koš ni braniti. To rade igrači, oni pobeđuju utakmice. Trener može samo izgubiti, a ne pobediti – podvukao je Ivanović.

U sledećem, 14. kolu Evrolige, Zvezda dočekuje Albu, dok Baskonija u Vitoriji dočekuje Virtus iz Bolonje.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga