Pratite nas preko:
Stadion Cair; Foto: MN Press

Fudbal

Au, ovo ne liči ni na šta! Pogledajte kakav teren na “Čairu” čeka Partizan (FOTO)

Stadion “Čair” biće ovog popodneva poprište duela između Radničkog i Partizana. Lider Superlige Srbije gostuje u Nišu u meču 18. kola domaćeg šampionata. Kako se u fudbalskoj Srbiji priča o infrastrukturi, reklo bi se da su nam svi stadioni kao u Engleskoj. Međutim, istina je malo drugačija i imamo priliku da se u nju uverimo na jugu Srbije.

Dok u Leskovcu “slave” otvaranje takozvanog “Old traforda za siromašne”, u Nišu nije redak slučaj prethodnih godina da igrači igraju po pravom pravcatom blatu. O tome je govorio i Bibars Natho, vezista Partizana, koji je stadion “Čair” označio kao jedan od najgorih na kom je igrao u karijeri.

– Teren je bio toliko loš, slobodno mogu reći da smo igrali sve osim fudbala. To je bila plaža, a ne fudbalski teren za igru. Mislim da je ovo bio najgori teren na kome sam igrao u karijeri. A igrao sam nekad i na minus 15 i minus 20 stepeni Celzijusa – izjavio je Natho prošle godine posle “blatnjavih igara” na “Čairu”.

Šta li će reći ovog puta, biće vrlo interesantno. Jer, deluje da teren u Nišu nikada nije bio gori od kako Partizan gostuje tamo. Za slike koje stižu sa stadiona “meraklija” slobodno se može reći da su “kratka horor priča”.

I Duljaj pričao o lošem terenu

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je da očekuje tešku utakmicu u lošim uslovima u Nišu protiv Radničkog i da će obema ekipama teren biti najveći problem.

– Za nas je svaka utakmica najteža i najvažnija. Dugi niz godina znamo da je tamo teren veoma loš, ali nema druge nego da se odigra po tako lošem terenu. Verujem da će i mom prijatelju i kolegi Slavoljubu Đorđeviću biti neprijatno kao i meni da izađemo po lošem terenu. To će biti najveći problem i za njih i za nas – istakao je Duljaj na konferenciji za medije.

Nastavio je trener Partizana da priča o terenima.

– Video sam da nema niko da zaštiti kolege koje su rekle da u decembru ne može da se igra fudbal. Oni nisu mislili da na minus 12 ne može da se igra, nego da tereni nisu adekvatni. Ako je teren dobar, ima grejače, hibrid, nema problema, a ako nemate uslove, kako ćemo mi i Radnički da pokažemo kvalitetan fudbal?

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal