Pratite nas preko:
Rukometašice Srbije
Foto: Beta(Claus Fisker/Ritzau Scanpix via AP)

Rukomet

Srpkinje novim porazom završile ekskurziju po Skandinaviji

Rukometašice Srbije poražene su u poslednjem kolu Svetskog prvenstva od ekipe Japana i to rezultatom 22:20. Ovim porazom su se Srpkinje oprostile od SP koje se održava u Norveškoj, Danskoj i Švedskoj.

Ovo je peti poraz naše reprezentacije, a jedini trijumf ostvaren je u poslednjem kolu prve faze protiv slabašnog Čilea. Tom pobedom izabranice Uroša Bregara obezbedile su drugu fazu i nove tri jake utakmice, što je i bio cilj pred prvenstvo.

Bez obzira što je cilj ostvaren naše dame gotovo ništa nisu pokazale, te su drugi krug takmičenja završile na poslednjoj šestoj poziciji sa nula bodova.

Na današnjoj utakmici od samog starta povela je reprezentacija Japana sa 6:1, a od tog trenutka Srpkinje su davale sve od sebe da ih stignu. nije to delovalo nemoguće, čak su u jednom trenutku sigle i do nerešenog rezultata, ali… Niti jednog trenutka rukometašice Srbije nisu uspela da povedu, pa možemo reći da je Jaan zasluženo slavio.

Kao i naša reprezentacija, i Japanke se nisu kvalifikovale za četvrtfinale SP-a, te je ova utakmica od početka bila bez značaja za obe reprezentacije. Treba napomenuti da se jedna od najboljih rukometašica Srbije Jovana Jovović povredila na startu utakmice .

Rukometašice 1
Jovana Jovović; Printscreen: RTS

Nakakon lošeg prvenstva reprezentacije treba staviti prst na čelo i postaviti nekoliko ključnih pitanja vezanih za srpski rukomet uopše kako ženski tako i muški.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Rukomet