Pratite nas preko:
JOSEP PEP GUARDIOLA Zozep Pep Gvardiola trener fudbalera Mancester Sitija na konferenciji pred utakmicu UEFA Lige Sampiona protiv Crvene Zvezde na stadionu Rajko Mitic, Beograd 12.12.2023. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS FUDBAL, FOOTBALL, UEFA CHAMPIONS LEAGUE, LIGA SAMPIONA, CRVENA ZVEZDA, RED STAR, MANCHESTER CITY

Fudbal

Gvardiola sprema iznenađenje Zvezdi: “Fudbaler ulice” debituje u Ligi šampiona

Mančester siti ove večeri gostuje Crvenoj zvezdi od 21.00 u poslednjem kolu grupe G Lige šampiona, u kojoj je sve unapred rešeno. “Građani” su u Beograd stigli bez nekoliko velikih zvezda, ali i sa nekim novim licima. Jedno od njih je Mika Hamilton, dete škole sa “Etihada”, koje bi moglo da bude iznenađenje Pepa Gvardiole ove večeri.

U pitanju je napadač, koji je treći put ove sezone uvršten u prvi tim Mančester sitija, ali nijednom do sada nije dobio šansu. Engleski mediji najavljuju, to bi moglo po prvi put da se desi baš protiv srpskog prvaka. Prethodna dva puta presedeo je ceo meč protiv Njukasla u Karabao kupu i u gostima kod Jang Bojsa u Ligi šampiona.

Sa 20 godina, Mika Hamilton je previše star da igra u Omladinskoj Ligi šampiona, pa bi mogao da dobije prvo evropsko iskustvo na stadionu “Rajko Mitić”. Pogotovo jer je Mančester siti potvrdio prvo mesto u grupi i Gvardiola je već najavio promene.

Hamilton je kapiten Sitija u omladinskom timu, a do sada je ove sezone odigrao 11 utakmica. Upisao je šest asistencija. Igra levom nogom i uglavnom “operiše” u centralnom ili napadačkom delu, kao i sa desne strane. Na ukupno 62 nastupa za Sitijevu akademiju ima po 16 golova i asistencija. Dakle, u proseku je na svakom drugom meču doprineo nekom pogotku svog tima.

Mančester siti ima “uličnog fudbalera”

Njega je prethodnih sezona zadesio niz povreda, pa je nemo gledao kako njegovi vršnjaci odlaze u prvi tim. On je, kao najstariji, još uvek ostao bez šanse u prvom timu. Njegov trener u mlađem timu “građana”, Brajan Beri-Marfi, opisao je Hamiltona kao “uličnog fudbalera”, koji ima ogroman potencijal.

– Mika je verovatno prošao ispod radara jer je dugo bio povređen. Osećamo da se vraća u dobru formu i da ima mnogo više kretanja u njemu. Može da se uklopi u prvi tim, ako ga vidite u najboljem izdanju. Prilično je jedinstven i ima različite delove svoje igre koji su zaista uzbudljivi. Kažem mu da je “ulični fudbaler” – rekao je Beri-Marfi u septembru i dodao:

– Mika je neko ko može da eliminiše igrače jednog po jednog, bez obzira kako se igra razvija. Kada igrač može da pobedi igrača jedan na jedan, to je jedna od najuzbudljivijih stvari.

Hoćemo li to “uzbuđenje” videti i ove večeri na stadionu “Rajko Mitić”, ostaje da se vidi od 21.00. Odluka je na Pepu Gvardioli.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal