Pratite nas preko:
Majk Tajson i Don King; Foto: Youtube/ ITN Archive

Borilačke veštine

Majk Tajson u društvu masovnog ubice: Uradio intervju, pa pobio osmoro ljudi!

Majk Tajson jedan je od najkontroverznijih sportista ikada. Bivši svetski bokserski šampion živeo je život na ivici, u svakom smislu. Bio je najmlađi šampion u superteškoj kategoriji, ali i najmlađi koji je izgubio taj pojas. Drogirao se, bio optužen za silovanje, proveo tri godine u zatvoru i još mnoštvo toga što nikada nismo saznali.

Ono što je Majk Tajson otkrio tek sada, jeste da je jednom prilikom upoznao izvesnog Dejla Hausnera. U Americi poznatog po izvršenom masovnom ubistvu u Finiksu, Arizoni. Neposredno pre nego što je to uradio, Hausner je došao u Tajsonovu teretanu kako bi ga intervjuisao. Proćaskali su, slikali se, a onda je Hausner, koji se samo pretvarao da je novinar, samo nekoliko dana kasnije, izvršio masakr.

Tajson je bio u šoku kada mu je policija došla na vrata sportske sale i obavestila ga šta je Hausner uradio. O tome je Majk pričao gostujući u emisiji kod Džimija Kimela.

– Izašao sam napolje i pričao sa policajcem, a on mi je pokazao sliku momka jer je već sve bilo na internetu. Rekao mi je: “Da li znate ovog gospodina?”: Odgovorio sam: “Gospodine, nisam znao ko je, ja sam samo promovisao svoju borbu. Ako sam mu nešto rekao ružno ili sam ga uvredio, izvinjavam se. Nisam hteo to da uradim – rekao je Tajson.

Policajac mu je odgovorio.

– Ne, on je Vas veoma cenio, gospodine Tajson. Ali, nije mu se svidelo 28 ljudi koje je upucao i osmoro koje je pobio – ispričao je Tajson.

Majk Tajson tri godine proveo u zatvoru

Tajson je tri godine na vrhuncu svoje karijere proveo u zatvoru. On je optužen da je silovao 18-godišnju Dezire Vašington i potom osuđen na 10 godina robije. Međutim, kazna je najpre smanjena na šest godina iza rešetaka i još četiri uslovno. Ipak, posle samo tri godine i šest nedelja, Tajson je izašao na slobodu zbog dobrog vladanja.

Bokser je uvek tvrdio da je pogrešno osuđen i da nikada nije bio kriv. Nakon izlaska iz zatvora, vratio se boksu i ponovo osvojio pojas u superteškoj kategoriji. Ipak, kako je sam priznao, najbolje bokserske godine u zatvoru kasnije su uticale na njegovu emocionalnu i mentalnu stabilnost.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Borilačke veštine