Pratite nas preko:
Jovan Šljivić; Foto: MN Press

Fudbal

Omladinci “utabali” put seniorima: Zvezda dva puta vodila, Mančester siti se izvukao

Omladinci Crvene zvezde odigrali su nerešeno 2:2 protiv Mančester Sitija u meču 6. kola grupe G fudbalske UEFA lige mladih. Domaćin je na stadionu Voždovca poveo prelepim golom Jovana Šljivića koji je matirao golmana gostiju udarcem sa 18 metara. Bio je to najlepši momenat na meču.

Izjednačio je Ešton Mjur u 36. minutu, ali je Zvezda u 41. ponovo povela. Strelac je bio Andrija Maksimović, a asistent Aleksa Cvetković. I tako je na poluvremenu crveno-beli tim bio u prednosti, kao i u narednih pola sata drugog poluvremena.

Međutim, tada Siti dolazi do novog izjednačenja. Rezervista gostiju Farid Alfa-Rupreht je u 76. minutu postavio konačan rezultat. Tu je bio kraj golovima, ali ne i uzbuđenjima i šansama.

Obe ekipe su u finišu meča po jednom pogađale stativu. Uz to, za Zvezdu je još jednu kolosalnu šansu propustio Jovan Šljivić, koji je propustio priliku da postane apsolutni heroj.

Omladinci Zvezde su okončali takmičenje u UEFA Ligi mladih kao treći u grupi sa četiri boda, ispred Jang Bojsa, zahvaljujući boljoj gol-razlici. Siti je prvi i direktno se plasirao u osminu finala, dok će Lajpcig morati u baraž za plasman u osminu finala.

U Ligi šampiona za igrače do 19 godina Srbiju će na proleće predstavljati Partizan. Srpski šampion u toj kategoriji je do nokaut faze prošao kroz drugu “stazu”, eliminisavši u dvomečima Krajovu i Šerif.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal