Pratite nas preko:
Pep Gvardiola
Pep Gvardiola (Foto: MN Press)

Fudbal

Gvardiolu pitali da li je imao ponudu od Zvezde: Jednog igrača je trener Sitija posebno hvalio

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola održao je pres konferenciju posle pobede od 3:2 nad Crvenom zvezdom.

Katalonac se uglavnom fokusirao na svoje igrače, posebno na Majku Hamiltona koji je dao prvi gol.

– Kakva utakmica, srećan sam zbog njega, trenira sa nama, ima veština jedan na jedan, odličan gol je dao. Daje odlična dodavanja, pasove, poslednjih godina je napredovao, koliko igrača smo prodali i u Premijer ligi i svim takmičenjima. Bio je vrlo stabilan posle toga, jako sam zadovoljan zbog njegovog debija.

Mladi igrači su iskoristili šansu, ističe se.

– Pa dobro, priliku dobiti na ovom nivou. To se ne čeka. Na kraju je bilo “gusto”. Nije baš u potpunosti se kontrolisala igra, ali komplimenti za našu akademiju. Bilo je jako puno igrača, koji sada igraju Premijer ligu ili Čempionšip. Ja dobijam od ljudi sa akademije dobre igrače, skauti dobro rade i to je postala realnost. Dao je sjajan gol, prvoklasan. Što se tiče učinka, mogu da kažem da su stariji igrači pomogli mlađima da pobede. Pomoglo nam je to protiv Lutona, sada i ovde.

Hvalio je i Kalvina Filipsa, strelca sa penala.

– On je odličan strelac kada je reč o penalima. Kalvin je odličan. Samopouzdanja ima. Dobro je igrao ceo meč na terenu, bio je agresivan. Nije bilo lako, ni ugodno igrati. Ne znam šta će biti. Sada je ovde. Dobro je Kalvin igrao. Nadam se da će nam pomoći u budućnosti i u Ligi šampiona. Srećan je sigurno što je igrao. Baš je bio presrećan.

Dodaje da kako Kalvin, tako i ceo tim, napreduju na svakom treningu.

– On ima negde 18 godina tek. Prošlog meseca je radio. Neverovatno kako napreduje. Ima sposobnosti neverovatne, može da igra na raznim mestima u sredini, odličan je u odbrani. Možda se to i ne vidi, ali stvarno je dobar i prelazi iz odbrane u napadu, iz napada u odbranu. I Mateus je takođe dobar, tipičan igrač kojeg nismo do sada imali. Jako je važan za nas. Imali smo povređene i važno je za nas.

Gvardiola se ne seća da li je imao ponudu Zvezde na kraju karijere, kad je igrao u Kataru.

– Ne sećam se, ne sećam se da sam imao ponudu da dođem ovde da.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal