Pratite nas preko:
Šeik mančester siti
printscreen: you tube @WorldGovSummit

Fudbal

Vlasnik Sitija poseduje još 12 klubova: Gledao Zvezdu i aplaudirao Baharu

Korak po korak, “Citi Football Group” je postala najdominantnija sila u evropskom fudbalu, koja uključuje aktuelnog šampiona Evrope i 12 drugih klubova širom sveta.

Šeik Mansur bin Zajed Al Nahjan i Kaldun Mubarak osnovali su Siti fudbalsku grupu i kupili Mančester siti kao prvi nacionalni tim.

Učinili su ekipu sa Etihada najjačom na svetu i najtrofejnijim u poslednjih deset godina, ali Mančester siti nije jedini klub u vlasništvu moćnika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ukupno 13 klubova širom sveta deo je ove grupe, a jedan od njih ove sezone blista u Španiji. To je Đirona, koja je senzacionalni lider španske La Lige. Priča o tituli još uvek nije realna, ali je sasvim moguće da će Đirona sledeće godine igrati u Ligi šampiona.

Šta ćemo sa Đironom?

Kako UEFA sprečava dva tima sa istim vlasnicima da igraju Ligu šampiona, pitanje navijača je

– Može li Đirona istovremeno da igra u Ligi šampiona sa Mančester Sitijem – potpuno je opravdano.

Odgovor je ohrabrujući za navijače ovog malog katalonskog kluba. Đironi je dozvoljeno da igra u Ligi šampiona jer ova kompanije ne poseduje 51 ili više odsto kluba. Šeik Mansur i Kaldun Mubarak poseduju 47 odsto akcija.

Ovo su klubovi koje posjeduje “City Football Group”

Bolivar (Bolivija), Manchester City (Engleska), Girona (Španija), Troyes (Francuska), Bahia (Brazil), Palermo (Italija), Lommel (Belgija), Mumbai City (Indija), Sichuan (Kina), Montevideo City Torque (Urugvaj), Yokohama F Marinos (Japan), Melbourne City (Australija) i New York City (SAD).

Inače šeik je večeras pratio duel između Crvene zvezde i Mančester sitija, a ni on nije ostao imun na dobru partiju igrača na terenu.

CRVENA ZVEZDA vs MANCHESTER CITY
Foto: MN Press

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal