Pratite nas preko:
nba
Foto: Beta (AP Photo/David Zalubowski)

Fantasy

NBA Daily fantazi: Džamal Marej, Karl-Entoni Tauns, Endru Vigins…

Četvrtak veče i novih sedam mečeva u zahuktaloj NBA ligi punoj važnih dešavanja kako na parketu tako i van njega.

Padaju suspenzije, novčane kazne, radi sudska arbitraža prekovremeno, a Šou Biz nikada ne spava. I sve to formira jednu krajnju sliku na terenu, pa morate biti mudri u krajnjem odabiru svojih fantazi timova.

Večeras svi mečevi na našoj SoccerBet platformi, kao i specijal dana u vidu meča Los Anđeles Klipersa i Golden Stejta.

Cena Džamala Mareja je izuzetno niska

PGDžamal Marej je danas na dosta niskoj ceni. Poredjenja radi, ima istu cenu kao Kolin Sekston iz Jute, koji igra baš epizodnu ulogu u Juti ove godine. To se mora iskoristiti, a šampion sa Denverom će pokazati večeras zašto je podcenjen za duel sa Bruklinom.

Šej Gildžes Aleksander ima jaku cenu, ali i dobru poziciju protiv Sakramenta. Kingsi imaju neke solidne defanzivce spolja koji mogu da preuzimaju Kanađanina, ali ne toliko dobre da mogu da ga limitiraju na mali doprinos ekipi.

Darijus Garland protiv Bostona nije dobra opcija jer će pred sobom imati Drua Holideja i Derika Vajta u smenjivanju na njega i Mičela, a to nikad nije dobra opcija, tako da izbegavajte ovu opciju.

Ne razmišljajte o Kobiju Vajtu

SGEntoni Edvards protiv Dalasa sa dosta dobrom cenom. Vidimo da je Dalas, čak i bez Kajrija Irvinga, jako opasan, ali se to pre odnosi na ofanzivan deo ekipe. Defanzivno, oni ne mogu da odgovore Edvardsovoj atletičnosti, ni brzini i snazi u prodoru, ni brzini pri izbacaju šuta, što je dosta dobar. Minesota će morati da ide na veći broj poena, a tu je bek Vukova najbolja opcija zbog tranzicije pre svega.

Džoš Gidi ima prilično smešnu cenu s obzirom na ono što doprinosi i u kakvoj je formi trenutno. Univerzalac Oklahome nije previše poremećen vanterenskom hajkom na njega i adekvatno odgovara na terenu. Jako mlad, a jako zrelo ponašanje na parketu. Ne očekujemo da će biti prvi strelac protiv Sakramenta, ali sve kategorije su mu uvek dobro popunjene.

Anti-preporuka je Kobi Vajt iz Čikaga, jer Majami ima odbranu koja zna da limitira, a u rosteru se takođe vraća Aleks Karuso, tako da oprez može na kraju skupo da vas košta.

Oklahoma City Thunder guard Josh Giddey, left, holds the ball away from Denver Nuggets guard Jamal Murray (27) and center Nikola Jokic, right, in the first half of an NBA basketball game, Sunday, Oct. 29, 2023, in Oklahoma City. (AP Photo/Nate Billings)
Foto: Beta/AP Photo/Nate Billings

Posle suspenzije Grina jedna opcija je sigurna

SFEndru Vigins ima bezobrazno nisku cenu danas i on mora da bude u svakom rosteru. Jesu mu nasuprot sjajni defanzivci Klipersa koje još on mora da čuva, jer su još bolji i ofanzivno, ali posle suspenzije Drejmonda Grina, protok lopti će biti brži, a njegova uloga znatno veća. Ova cena se mora iskoristiti.

Još jedna jeftina opcija je Tim Hardevej Junior, jer smo videli kakva je njegova uloga i značaj u napadu u Dalasu od kako nema Irvinga. Ima dosta slobode u šutu i praktično je druga napadačka opcija, a za cenu koju ima večeras to je više nego izazovno.

Anti-preporuka je Tejtum. Ne zato što ne može mnogo protiv Klivlenda, već je najskuplja opcija na poziciji, a ima previše dobrih jeftinih opcija danas.

Tauns je zicer

PFKarl-Entoni Tauns je zicer. Dalas je posebno tanak pod košem, a veštine i fizičke predispozicije koje ima pobednik u šutiranju trojki prošle godine su previsoke za ono što Dalas sada ima u svom rosteru, i to će se sigurno odraziti na brojke u statistici. Na sve to, cena je jako dobra.

Eron Gordon jeste imao par lošijih mečeva, ali ne toliko loših da mu ovoliko spuste cenu. Odlična opcija, jer znamo kako će Denver da zategne rezultatski, jer oni jure svoje prvo mesto u konferenciji, a Bruklin je jako ratoboran, tako da će ovo biti jedna takmičarska utakmica.

Lauri Markanen kao anti-preporuka je igra back-to-back meč posle povrede, pa čak i ako igra, imaće limitirane minute.

Karl Entoni Tauns; Foto: Beta/AP/Nathan Denette

Kod centara poslastica dana

C Domantas Sabonis protiv Oklahome je poslastica dana. Kako volimo da gađamo protiv centara Oklahome i uvek se isplati, a danas imamo sjajnog Litvanca koji je uvek blizu tripl-dabl učinka. Gde ćeš sigurnijeg centra od toga?

Portlandov Deandre Ejton treba da bude večeras u rosteru protiv Jute, koja deluje jako ranjivo na svim pozicijama, pa ima potencijala svuda. Ovo je dobra prilika da se Ejton uvede u ritam posle pauze od par mečeva.

Iako nema Bam Adebaja, ne smatramo da je Nikola Vučević dobro rešenje za večeras protiv Majamija. Ion igra odličnu košarku sa jakim brojkama od kako ga nema Zek Levin.Top of Form

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy