Pratite nas preko:
Leskovac, 30.11.2023. - Trener fudbalera Cukarickog Igor Matic prati tok utakmice Petog kola Lige konferencija izmedju Cukarickog i Ferencvarosa, veceras u Leskovcu. (BETAPHOTO/IVICA VESELINOV)
Igor Matić, Foto: Beta/Ivica Veselinov

Fudbal

Za Matića je 0 bodova u grupi maksimum Čukaričkog u Ligi konferencija: “Školovanje na Harvardu”

Čukarički je istorijsku sezonu u Evropi, prvu u kojoj je učestvovao u grupnoj fazi nekog takmičenja, završio bez ijednog osvojenog boda.

U konkurenciji Ferencvaroša, Fiorentine i Genka, srpski klub je upisao svih 6 poraza uz gol razliku 2:16. Trener Igor Matić je na kraju sumirao da je jednostavno to bio maksimum njegovog tima.

– Potpuno zaslužena pobede Genka, bili su bolji od nas, svežiji, hitriji, brži, bolje odluke na terenu su donosili. Čedtitam im. Ovo je naš maksimum u odnosu na ekipe koje smo imali u grupi – rekao je Matić i onda sumirao sintagmom:

– Ovo je za nas jedna velika škola. Imali smo grupu na nivou LŠ, možda Lige Evrope, ako pričamo o ekipama koje su bile s nama u grupi. Što bi rekao jedan moj kolega, ovo je za nas bilo školovanje na Harvardu,. Kažnjavaju svaku grešku, svaki korak ako ne stanemo gde treba – mi smo u problemu. Genk je neviđeno brza ekipa, imaju fenomenalnu tranziciju.

U nastavku sezone ambicija je da se opet izbori mesto koje vodi u kvalifikacije za evropska takmičenja.

– Rekao sam igračima “glava gore, idemo dalje”. Sada se okrećemo SL, da se pripremimo i da završimo prvenstvo na pravi način. Da ostanemo na mestu koje nas vodi u Evropu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal