Pratite nas preko:
Denver Nuggets center Nikola Jokic, left, is defended by Brooklyn Nets forward Royce O'Neale during the second half of an NBA basketball game Thursday, Dec. 14, 2023, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
(Foto: Beta/AP Photo/David Zalubowski)

Košarka

Nezapamćena dominacija, Srbin nastavlja da piše istoriju u Americi: Još jedan nestvaran rekord Nikole Jokića (VIDEO)

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su pred svojom publikom Bruklin Netse sa 124:101, a naš Nikola Jokić je utakmicu završio s 26 koševa, 15 skokova i 10 asistencija za svoj deseti tripl-dabl u sezoni.

Srpski centar postao je prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je u sedam uzastopnih sezona ostvario barem deset tripl-dablova. Bio mu je to 115. takav učinak na mečevima regularnog dela sezone u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Statističari navode i sledeći podatak: Jokić je tek treći u istoriji lige koji je deset tripl-dabl učinaka ostvario u prvih 25 utakmica sezone. Rasel Vestbruk je to uradio dva puta (2016/17, 2020/21), a Oskar Robertson (1960/61) bio je prvi koji je to postigao. Robertson je imao 15 takvih učinaka.

Do tripl-dabla za manje od pola sata

U utakmici u kojoj Bruklin ni u jednom trenutku nije bio u prednosti Nagetsi su tokom poslednje četvrtine imali 28 poena razlike. Završnicu su odigrali sa igračima s klupe.

Jokić je svoj učinak ostvario u manje od pola sata na parketu, a najučinkovitiji uz njega kod aktualnih prvaka bio je Pejton Votson sa 18 koševa, sedam skokova i pet asistencija.

– Ako gledamo samo rekorde, mogu da budem srećan, ali kao tim moramo da igramo mnogo bolje. Ponekad lako gubimo fokus i balans i to mora da se promeni – kritički je poručio Jokić posle novog uspeha koji je ostvario.

Meloun: Nikola je postavio standarde

Trener Nagetsa Majk Meloun prokomentarisao je posle meča da je sa Jokićem život mnogo lakši.

– Nikola, on je tako dobar igrač – 26 poena, 15 skokova, 10 asistencija, sa tolikom lakoćim i efikasnošću sve čini. Ali ono što me najviše raduje kod njega je njegova odbrana. Želeo sam da bude agresivan. Želim da bude na tom nivou, da ometa protivnike, i mislim da je postavio standarde večeras – rekao je Meloun.

Spenser Dinvidi sa 17 poena i osam asistencija bio je najbolji u poraženoj ekipi.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka