Pratite nas preko:
Lopta
Fudbal (Foto: MN Press)

Fudbal

Neverovatan derbi – otac (42) igrao protiv sina (21): Rekao sam mu da nema hrane ako mi da gol (FOTO)

Ranijeri Santana, 42 godine, i Ranije Santana, 21, su otac i sin, susreli su se u meču u provincijskoj ligi Almerije. Zaista neverovatan derbi, porodični duel, kakav se retko viđao u istoriji fudbala.

Da li je moguće videti oca i sina na istoj utakmici? Nije često, ali je moguće. Priča koju donosimo u nastavku je sa španskog TV kanala Tele 5, a ispričao ju je novinar Havijer Garsija Padilja.

Ranijeri (42) igra za Vilu de Alboks, dok njegov sin Ranije (21) igra za Veru.

I jedan i drugi su – štoper

Obojica igraju na istoj poziciji, u centru odbrane i takmiče se u istoj, Regionalnoj ligi. Logično, oni se susreću dva puta godišnje.

– Rekao sam mu da nema hrane ako mi ne pusti da postignem gol, ili ne daj bože, sam ga postigne – šali se otac.

Kao što je uobičajeno u njihovom duelu, šale su za pre i posle mečeva. Za vreme utakmica niko nikoga ne poznaje.

S obzirom na njihovu razdaljinu u polju, jedva se ukrštaju.

– Samo posle kornera i slobodnih udaraca. Više me boli što je moj sin taj koji daje golove, jer se cele nedelje smeje – kaže Ranijeri.

Čuveni porodični derbiji tokom istorije

U istoriji sporta bilo je slučajeva da su roditelji dolazili da igraju sa svojom decom na turnirskim utakmicama. Veliki Paolo Maldini se u poslednjim trenucima u Milanu poklopio sa prvim koracima svog sina. Valter Pandijani, bivši igrač Deportiva i Majorke, i njegov sin Nikolas igrali su zajedno u Miramar Misionesu u Urugvaju. Ili najzanimljiviji je slučaj Islanđana Arnora i Eidur-Smari Gudjonsena. Oni su u istoriji svetskog fudbala poznati po tome što su bili jedini otac i sin – koji su igrali utakmicu za reprezentaciju. Rivaldo je takođe susreo svog sina Rivaldinja u Mođi Mirimu 2014. godine.

Ne možemo zaboraviti da je i u svetu košarke bio jedan ovakav derbi – Dino Menegin se sa 40 godina susreo sa svojim sinom Andreom (16) u meču Stefanel Trijeste – Ranger Vareze 1990. godine.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal