Pratite nas preko:
Pep Gvardiola
Pep Gvardiola (Foto: Beta/AP Photo/Darko Vojinovic)

Fudbal

Stari komentatori su bili u pravu: Statistika je stvarno kao bikini, a dokaz je Pep Gvardiola! (VIDEO)

Pep Gvardiola i njegov Mančester siti u poslednjih nekoliko godina sve češće su predmet divljenja među fudbalskim sladokuscima.

Svi vole taj lepršavi fudbal, sva ta velika imena koja sarađuju pod trenerskom palicom čuvenog Španca (ili Katalonca, nije nam do političke rasprave), a koja igraju za tim, a ne za sebe i svoje Instagram pratiteljke.

Vole i veliki broj titula, Ligu šampiona kojom je Pep Gvardiola potpuno bacio u zapećak drugog velikana iz “engleskog Leskovca”, ali možemo da se kladimo sa vama da postoji jedna stvar koja se više nikome toliko ne sviđa.

Gvardiolino insistiranje na određenim statističkim parametrima u igri, odnosno, načinu na koji igrači odgovaraju na njegove zahteve za raznovrsnost.

Oboren rekord Premijer lige – a Siti ipak kiksnuo

Evo, primera radi, u subotu predveče, Mančester siti je treći put zaredom odigrao bez pobede na svom stadionu. Remizirao je sa Kristal Palasom 2:2.

A jutros je znamenita statistička firma Opta objavila sledeći podatak:

– Svi igrači Mančester sitija osim golmana stvorili su bar jednu šansu u prvom poluvremenu protiv Kristal Palasa. To je prvi put otkako se ovi podaci prate, od sezone 2006/07 da je to nekom pošlo za rukom.

E sad, ono što je ovde nekako sumnjivo, rupičasto čak – jeste ona rečenica odozgo da je Mančester siti SAMO REMIZIRAO sa Kristal Palasom.

Dakle, ova utakmica će biti upamćena po novom kiksu ekipe koja je, pazite ovo, oborila večni rekord Premijer lige. Po broju igrača koji su stvorili šansu u 45 minuta fudbala.

I to su dva pogotka Kristal Palasa pala u samoj završnici. Tačnije u 76. minutu i petom minutu nadoknade iz penala.

Što će dalje iznedriti sledeći zaključak – statistika nekada zaista jeste kao bikini, posebno kada igrate protiv timova koji se nikada ne predaju. A Kristal Palas to zaista dokazuje iz sezone u sezonu, sad već praktično decenijama. Ni pred kojim rivalom.

Zato ova dva pogotka Matete i Olisea na savršen način simbolizuju one tračice s bikinija koje prekrivaju grudi.

Što bi rekao, između ostalih, Milojko Pantić: “Pokazuju mnogo, a ne otkrivaju ništa”.

Tako nam ni ovaj podatak čuvene Opte nije rekao zaista ništa pametno o sinoćnjoj utakmici.

Ako želite da se kladite na današnje mečeve Premijer lige, to možete učiniti OVDE.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal