Pratite nas preko:
leverkuzen
Radost Farmaceuta (Foto: Beta/AP Photo/Martin Meissner)

Fudbal

Alonsov top fudbal je opet ubitačan: Ajntraht pregažen u Leverkuzenu, baš kao Štutgart u Minhenu

Bajer Leverkuzen se pobedom protiv Ajntrahta od 3:0 učvrstio na čelu tabele Bundeslige, posle dva meča u kojima su odigrali nerešeno, protiv Dortmunda i Štutgarta.

Nije prvo poluvreme bilo preterano sadržajno, tek po dva udarca na obe strane, tek po jedan u okvir gola. Ali, i u takvom odnosu snaga ekipa koju sa klupe predvodi Ćabi Alonso uspela je da povede.

Učinila je to preko Bonifejsa u 14. minutu, nakod odličnog dodavanja Virca, u toj situaciji golman gostiju Trap bio je nemoćan. Mogao je Leverkuzen da duplira prednost u 35. minutu, ali je Grimaldo iz slobodnog udarca šutirao zamalo iznad prečke.

U 50. minutu iznenada je Virc došao do prilike, ali je iz dobre pozicije, sa 12 metara šutirao pored gola Ajntrahta. Samo minut kasnije Bajer je ipak postigao gol, Trap je najpre odbranio udarac sa 14 metara Bonifejsa, ali je na odbitak natrčao i u mrežu ga sproveo Frimpong.

U 57. minutu pobednik je i definitivno bio odlučen, Bonifejs je prelepo proigrao Virca, koji je lako savladao Trapa. Mogao je trijumf domaćina da bude i ubedljiviji, ali do kraja meča Virc je pogodio prečku, a Hinsapi stativu.

U prvom meču današnjeg programa Frajburg je savladao Keln sa 2:0. Mihael Gregorič je doveo domaćina u vođstvo u 72. minutu, da bi tačku na meč stavio Mađar Šalai u petom minutu nadoknade.

Bajern lako slomio Štutgart

Baš kao i Leverkuzen protiv Frankfurta, i Bajern Minhen je nadigrao Štutgart. Rezultat je bio identičan 3:0 (1:0), a heroj je ponovo bio Hari Kejn. Kapiten engleske reprezentacije je prvi gol dao već u drugom minutu. Nakon toga su Min-Je Kimu i Tomasu Mileru poništeni golovi do kraja prvog poluvremena, pa je odluka pala u drugom.

Kejn je u 55. minutu stigao do svog drugog pogotka, a osam minuta kasnije Korejac Kim je stavio tačku. Asistent je bio “naše gore list”, Aleksandar Pavlović, koji nastupa za mlađe kategorije nemačke fudbalske reprezentacije.

Bajern je ponovo zauzeo drugo mesto na tabeli, sa 35 osvojenih bodova, četiri manje od Bajer Leverkuzena, uz utakmicu manje.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal