Pratite nas preko:
Barak Bahar
Foto: MN Press

Fudbal

Zvezda se ne šali: Tri potpisa na Marakani pred Večiti derbi

Dva dana uoči 171. večitog derbija FK Crvena zvezda je nastavio da ulaže u svoje talente.

Saradnju sa crveno-belima su produžili Veljko Vukojević i Bratislav Marić, dok je profesionalac postao Luka Zarić.

– Ovo je veliki dan za naše mlade momke, koji potpisuju ugovore i ogromno priznanje za sve što su pokazali. Reč je o članovima Zvezdine elitne grupe, o kojoj klub i akademija posebno vode računa. To je pravi odnos, jer kroz pomenuti projekat želimo da kompletno osposobimo mladog čoveka za fudbal, ali i život. Verujem da će momci opravdati ukazano poverenje koje im je klub pružio uz želju da potpišu još mnogo ugovora i imaju blistave karijere, te da izrastu u velike ljude – rekao je predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Na reči Mijailovića se nadovezao direktor omladinske škole Crvene zvezde Nikola Jelić.

– Dečaci su ponašanjem i igrama zaslužili da produže ugovore, u slučaju Veljka i Bratislava, te da postanu profesionalci kada je reč o Luki. Tokom jeseni smo pokazali koliko računamo na mlade fudbalere i kakva ih blistava budućnost čeka, te se nadam da će u prvom timu biti sve više igrača stasalih u Omladinskoj školi Crvene zvezde. Vukojević je imao odličnu polusezonu i debitovao za prvi tim, uz nadu da će se na proleće izboriti za još veću minutažu. Marič je ove jeseni igrao za Grafičar, veći deo utakmica je bio starter i time je zaslužio produžetak ugovora. Zarić je standardan reprezentativac i mlađi kadet Crvene zvezde, a nadam se da će uskoro postati i prvotimac – istakao je Jelić.

Veljko Vuković i Bratislav Marić

Veljko Vukojević je rođen 2006. godine u Šapcu i najbolje se snalazi na poziciji krilnog napadača. Prvi je strelac omladinske selekcije Crvene zvezde, a publika je mogla da ga upozna u susretu sa Trajalom u Kupu Srbije kada je zaigrao i za seniorski tim.

Bratislav Marić pokriva pozicije levog beka i štopera i stariji je dve godine od Vukojevića, a trenutno kao pozajmljen fudbaler nastupa za Grafičar.

Najmlađi od potpisnika je Luka Zarić, takođe član Zvezdine elitne grupe, koji pokriva poziciju krilnog napadača i jedan je od najboljih fudbalera mlađih kadeta.

Vukojević i Zarić su potpisali saradnju na tri godine, dok se Marić obavezao na vernost do leta 2025. godine.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal