Pratite nas preko:
Nikola Jokić vodio Denver do pobede
Foto: Beta/AP Photo/Matt York

Fantasy

NBA Daily fantazi – Dončić na Jokića, borba prijatelja za MVP nagradu

Ponedeljak je i ušli smo u devetu nedelju NBA karavana, i to jako dinamično sa jedanaest mečeva.

Svi su oni u našoj dnevnoj ponudi na SoccerBet platformi, u delu za fantazi igre. Kao zasebni specijal dana za vas smo izdvojili jedno kultno rivalstvo još iz prošlog veka – meč između Los Anđeles Lejkersa i Njujork Niksa.

Dosta mečeva, dosta kombinacija u opticaju, pa ćemo na svakoj od pozicija izdvojiti dve preporuke i jednu opciju koja je po nama za izbegavanje. Pa da krenemo.

Dončić protiv Denvera

PG Luka Dončić je najskuplja opcija, ne samo na poziciji već i u celom danu, ali verujemo da će se isplatiti. Koliko je lično shvatio Jokićevu prozivku sa zadnjeg meča da ga je morao pobediti da bi mogao da ga zadirkuje do sledećeg meča, videćemo večeras. Ako izuzmemo međusobno zezanje dva sjajna prijatelja, ovo je i borba za vrh Zapada između treće i četvrte ekipe Zapada i dva kandidata za MVP nagradu.

Znamo kakav mentalitet ima Luka, još da to pretvori večeras u brojke, a verujemo da hoće. Eto ni od kuda Kolina Sekstona na našoj listi predloga. Situacija u Juti je takva da je bivši plej Klivlenda odjednom izbio u prvi plan zbog niza okolnosti i sada igra odličnu košarku, gledanu kroz fantazi brojke, i tako će sigurno biti još neko vreme. Džordan Klarkson je povređen, Džon Kolins je na trejd listu i neće se pojavljivati u rosteru sigurno neko vreme, a i Kejote Džordž nije dostupan.

Tajris Meksi je za izbegavanje po nama večeras jer je u rosteru pored Aleksa Karusa, koji je uporno dosadan u ometanju igre, a to se odražava na svakog igrača koga on čuva.

Dallas Mavericks guard Luka Doncic (77) is fouled by Minnesota Timberwolves guard Anthony Edwards (5) during the first half of an NBA basketball game in Dallas, Thursday, Dec. 14, 2023. (AP Photo/LM Otero)
Foto: Beta/AP Photo/LM Otero

Hiro konačno u timu

SGTajler Hiro se vraća nazad u roster posle 18 propuštenih mečeva. I možda bismo bili oprezniji s njim odmah na startu, ali on ima odličnu cenu u današnjoj ponudi i morali smo da ga uvrstimo u naše predloge. Na sve to, njegov Majami igra protiv Minesote, koja je poznata više po čvrstoj odbrani pod košem, i samim tim je ova opcija izazovnija. Maks Strus je naš drugi izbor za danas iz razloga što ima prilično jeftinu cenu u odnosu na to koliko može da doprinese ekipi posle povreda dva startera u Klivlendu. Ako imate nedoumice oko uklapanja cene u budžet, Maks je jedna od boljih opcija za to.

Dezmond Bejn je anti-preporuka jer je najskuplja opcija na poziciji, a za dosta jeftinije novce možete imati opcije koje su bolje i izglednije.

Razmislite o srpskom zetu

SF – Kao nacrtan meč za Pola Džordža. Srpski zet u duelu protiv Indijane, koja je ekipa koja dozvoljava gotovo najviše poena po meču, mora da bude jedna od opcija. Na sve to, Indijana nema igrača koji mogu fizički i motorički da odgovore krilu Klipersa. Ako još i uđe u svoj prepoznatljiv šut, to može da bude baš, baš statistički jaka partija i definitivno jedna od boljih opcija dana. I dalje nam nije jasno zašto Deni Avdija ima konstantno nisku cenu kada redovno isporučuje dobre brojke u svim statističkim kategorijama. Sin Zvezdine legende Zufera Avdije ima više fantazi bodova od boljih igrača iznad njega na listi, ali i dalje je jeftin. Treba iskoristiti ovo podcenjivanje.

Anti-preporuka je Lebron Džejms. Hrabro, ali odlučno, jer Njujork limitira na mali broj poena i imaju igrače koji mogu da isprate Lebrona, tako da je za večeras skup.

Pol Džordž
Printscreen:@podcastpshow

Sijakam je mina

PFKigen Marej mora posle poslednje partije od 47 poena, od kojih je dao 12 trojki, da se nađe opet u timu. Pored toga, imao je i osam skokova, dve asistencije i dve ukradene lopte. Na sve to, njegov Sakramento igra protiv Vašingtona, što je jasna smernica za probati. Memfisov Džren Džekson Junior protiv Oklahome je pun pogodak. Odlična cena, dobar “match up” i poslednji atomi snage pre povratka  Dža Morenta koji će transformisati ekipu i rasporediti potrošnju resursa.

Paskal Sijakam na prvi pogled je dobra opcija protiv Šarlota, ali Šarlot ima ta defanzivno dobra krila koja mogu odgovoriti na njegovu statistiku.

Majls Tarner je dobra opcija

C – Ne razumemo zašto je Majls Tarner na tako niskoj ceni protiv Klipersa. Znamo njegov potencijal, znamo da su Klipersi pod košem slabiji nego na ostalim pozicijama, a još na to, Zubac je klasičan reketaš, a Majls voli da rasiri jer poseduje odličan šut spolja. Na to, njegov atletičizam garantuje dosta blokada u ovom duelu. Nikola Jokić protiv Dalasa je nešto kao Real protiv Ibice. Takav je odnos u kvalitetu MVP-a i finala, kao i centarske linije Maveriksa. Skupa je opcija, naravno, ali imate zagarantovano visoke fantazi poene, pa ko voli…

Anti-preporuka je Bam Adebajo. Vraća se iz povrede i ide na dva tornja pod košem Minesote, Gobera i Taunsa, tako da oprez.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy