Pratite nas preko:
Đirona; Foto: Beta/AP/Joan Morfont

Fudbal

Nova ubedljiva pobeda Đirone: Bajka traje, a jedan podatak joj “obećava” titulu!

U Španiji se sve glasnije priča o “novom Lesteru”, u ovom slučaju to je Đirona. Fudbaleri ovog tima iz Katalonije su ove večeri na domaćem terenu upisali novi ubedljivi trijumf i ostali na vrhu tabele Primere. U 17. kolu na domaćem terenu savladan je Alaves – 3:0 (2:0).

Pobeda je bila čista kao suza, a ovog puta junak je bio Artem Dovbik. Ukrajinac je prvi gol postigao u 23. minutu, da bi prednost duplirao Portu tri minuta pre odlaska na odmor. U nastavku je Dovbik stigao do svog drugog gola, a trećeg za svoj tim. Igrao se 59. minut kada je dosuđen penal koji je pretvorio u krajnjih 3:0.

Đirona je prva na tabeli sa 42 boda, sa dva više od drugoplasiranog Real Madrida. Alaves je na 13. mestu sa 16 poena. U narednom kolu, Đirona će gostovati Betisu, dok će Alaves dočekati Real Madrid.

Standings provided by Sofascore

Brojevi najavljuju titulu

Nakon 17 odigranih utakmica i nedavne pobede nad Barselonom u gostima, nije tajna da navijači Đirone sve više maštaju o tituli. Statstika i tradicija su, trenutno, na njihovoj strani.

Naime, Đirona je osvojila 44 boda u dosadašnjem toku sezone. Poslednja tri od četiri tima, koja su za 17 mečeva stigli do te brojke, na kraju su bili šampioni. To su Barselona u sezonama 2008/2009 i 2022/2023, te Atletiko Madrid u sezoni 2020/2021.

Jedini tim koji nije uspeo da bude prvak nakon što je u 17 mečeva stigao do 44 boda bio je Real Madrid u sezoni 2010/2011. Đirona do sada ima 14 pobeda, dva remija i samo jedan poraz. I bez dileme je na dobrom putu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal