Pratite nas preko:
Aleksandar Dragović; Foto: MN Press

Fudbal

Zvezda ostaje bez kapitena: Dragović odlazi posle Večitog derbija – poznato je i gde

Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Dragović trebalo bi da napusti taj klub nakon 171. Večitog derbija protiv Partizana. Taj meč igra se u sredu od 18.00 na stadionu u Humskoj i, pre navodima “Sportskog žurnala”, biće mu poslednji u crveno-belom dresu.

Kako navodi ovaj izvor, Dragoviću je već neko vreme “dosta” srpskog fudbala. Nakon odigrane grupne faze Lige šampiona, odlučio je da već u januaru “digne sidro”. I da se vrati u rodnu Austriju, tačnije, Beč.

Tamo bi trebalo da potpiše ugovor sa voljenom Austrijom. Aleksandar Dragović je u tom klubu napravio prve profesionalne korake. U Austriji Beč je ponikao i odigrao 69 utakmica, uz jedan postignut pogodak.

Nakon toga je karijeru gradio u Bazelu, Dinamo Kijevu, Bajer Leverkuzenu, Lesteru i na kraju Crvenoj zvezdi. Na stadionu “Rajko Mitić” osvojio je dve uzastopne “duple krune” i igrao grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope.

Oproštaj će, po svojoj prilici, imati protiv najvećeg rivala, Partizana. Crvena zvezda ima dva boda više na tabeli Superlige Srbije i eventualnom pobedom bi osvojila jesenju titulu sa +5. Iako su mnogi navijači ovu polusezonu ocenili neuspešnom, zbog slabog učešća u Ligi šampiona, ubedljivo prvo mesto na tabeli bi sigurno promenilo tu sliku i utisak tima Baraka Bahara.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal