Pratite nas preko:
Nemanja Nedović na meču Zvezda - Armani u Evroligi
Foto: MN Press

Evroliga

Protiv prvaka Evrope nema šta Zvezda da izgubi

Crveno-beli imaju dupli program Evrolige, ali ga dočekuju konačno sa pobedom. Ubedljivo je poražena Alba u „Areni”, pa je sada ponovo živ san o plasmanu dalje. Prva prepreka biće protiv prvaka Evrope, gde Zvezda i nema šta da se izgubi.

Da su ambicije ponovo visoke potvrđuju reči predsednika kluba Nebojše Čovića.

– Hoćemo da osvojimo ABA ligu, domaću i Kup i da u Evroligi napravimo što bolji rezultat. Da, bilo je očekivanje F4, to nije isključeno još. Mi smo prošle godine u ovo vreme imali 7-6, pa nismo planirali. Ove godine imamo lošiji rezultat (4-9), ali videćemo – kazao je Čović, a onda otkrio i nešto o pojačanjima:

–  Radi se na nekim pojačanjima i korekcijama tima, to radi stručni štab. Videćemo kada ljudi budu imali konkretne rezultate i onda ćemo obavestiti javnost. Ja mislim da ovo jeste jedan od najboljih timova koje smo imali, ali tim nikada nije toliko dobar da je najbolji, pa da nema razloga za korekcije. Vreme, jednostavno, pokaže u kom delu su potrebne one da se naprave. Naravno, malo su i povrede uticale na to, a uzrok povreda je i ovakva dinamika takmičenja. Što se tiče Kinana Evansa, nemam pojma ko se interesuje i šta se interesuje. Informacija kako bi se kliktalo, je l’? – rekao je Čović.

Potom ga je voditelj upitao da li to znači da Zvezda ne razmišlja o potipisivanju Evansa, na šta je on odgovorio:

– Nisam to rekao.

VRATIO SE HANGA

Adam Hanga se oporavio i biće veoma važna karika u odbrambenim zadacima kluba sa Malog Kalemegdana. Mađarski reprezentativac je za tamošnje medije pričao pre utakmice protiv Albe i rekao da niko nije zadovoljan odnosom pobeda i poraza u Evroligi.

– Najvažnije je bilo dati kolenu vremena da se malo regeneriše. Posetio sam i doktora u Španiji, bio sam na različitim tretmanima, ali greška je bila u tome što sam se prebrzo vratio posle povrede. Sada polako pokušavamo da mi nogu dovedemo u takvo stanje da se može koristiti u potpunosti. U kolenu, kažu lekari, nije mnogo ostalo, ali se nadam da će izdržati još koju godinu – kazao je Hanga za „Nemzetisport” i dodao:

– Lagao bih kada bih rekao da je dobro… Svi su bili pomalo napeti i razočarani. Naravno, trenutna situacija je varljiva i ne želim da se pravdam, ali da imamo još dve pobede, bili bismo bliže plasmanu u plej-of. Problem je što još nismo dobili utakmicu u gostima u Evroligi. Dakle, ne samo da moramo da budemo jaki kod kuće, već bi bilo lepo da dobijemo meč ili dva u gostima. Bar dobro napredujemo u ABA ligi i pobeđujemo… Očigledno je da je Evroliga veoma bitna i nismo u poziciji na kojoj bismo želeli. Verovatno ni ja neću napraviti čudo kada se vratim, ali nadam se da će moj povratak pomoći ekipi.

Zvezda definitivno protiv prvaka Evrope nema šta da izgubi. SOCCERBET je spremio kvote za taj meč, možete ih videti klikom OVDE.

Prethodni dueli sa Realom

10. 01. 2023.      Crvena zvezda – Real Madrid         59:79

21. 10. 2022.      Real Madrid – Crvena zvezda         72:56

08. 03. 2022.      Crvena zvezda – Real Madrid         65:62

18. 11. 2021.      Real Madrid – Crvena zvezda         79:67

18. 01. 2021.      Real Madrid – Crvena zvezda         77:79

Evroliga, 15. kolo

Utorak

19.00 Crvena zvezda – Real Madrid

20.00 Alba Berlin – Barselona

20.05 Makabi Tel Aviv – Baskonija

20.30 Virtus Bolonja – Olimpijakos

21.00 Valensija – Partizan

Sreda

18.30 Fenerbahče – Žalgiris

19.00 Monako – Panatinaikos

20.30 Bajern Minhen – Anadolu Efes

20.30 Olimpija Milano – Asvel

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga